marți, 19 martie, 2024

Fost deputat de Barlad: “Garantia pentru tineret – Tinerii continua sa fie o PRIORITATE pentru mine”

Distribuie:

Publicat:

Deputatull PDS, Tudor Ciuhodaru a lansat un  program prin care vor beneficia aproximativ 450.000 de tineri. Tinerii cu varsta intre 16-24 de ani vor avea sansa, prin programul mai sus mentionat, la o educatie corecta.

” Tinerii continua sa fie o prioritate pentru mine. Vreau ca toti tinerii din Romania sa aiba o sansa la educatie corespunzatoare. Am initiat un program de care vor beneficia 450.000 de tineri, cu varste cuprinse intre 16-24 de ani. Programul le ofera o sansa pentru finalizarea studiiilor.

Programul national ,,Garantia pentru tineret” asigura fiecarui tanar banii necesari pentru educatie, atat prin alocare directa cat si prin subventionarea celor ce le ofera locuri de munca. 470 de milioane de euro vor fi alocati acestui program din fonduri europene prin Programul Operational Capital Uman.

Concret programul prevede:

1. Sprijinirea tinerilor care provin din familii cu venituri mici (sub150 lei/luna/membru de familie) pentru a-si continua studiile. Astfel 270.000 de elevi vor avea burse de 250 lei/luna.

2. Sprijin financiar pentru a stimula 60000 de tineri sa-si termine studiile gimnaziale.

3. Burse de 400 lei/luna pentru 60.000 de tineri din scolile profesionale.

4. Alocatii financiare de 350 euro pentru a stimula finalizarea studiilor de catre 60.000 de tineri. 21 milioane euro vor fi platiti unitatilor de invatamant.

Sanatatea si educatia reprezinta o investitie si nu o cheltuiala. Politica trebuie sa fie pentru oameni. Intotdeauna ei sunt cei mai importanti. Asa consider eu. ” a declarat Conf.univ.dr.Tudor Ciuhodaru Deputat PSD.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img