joi, 25 aprilie, 2024

Fost preot, reactie transanta: “Moastele sunt venerate cum n-a vazut tot Evul Mediu”. Mesajul a devenit viral – VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Un fost preot buzoian care a decis sa renunte la haina preoteasca a scris pe Facebook un mesaj care s-a viralizat.

„Dar care e nivelul nostru? Al Romaniei in ansamblul ei?

– E al unei societati in care, iata, vrajitoarele prospera.

– In care moastele sunt venerate cum n-a vazut tot Evul Mediu (iar practica asta, a pupatului unor cadavre ciopartite, e una dintre cele mai odioase forme de exprimare a unor aspiratii umane).

– In care construim cele mai mari catedrale din lume, o alta indeletnicire din Evul amintit, pe cand norvegienii si alti primitivi le-au transformat pe ale lor in biblioteci sau muzee.

– In care, intr-adevar, credinta ne e ultima speranta, de vreme ce Gradina Maicii Domnului – cum ne trufim sa-i zicem – e deja pe primele locuri la diferite forme de cancer.

– In care e nevoie de preoti. Preotia nu slujeste doar o Idee, ci slujeste si necazurile unor oameni, pe care le mai atenueaza putin: neputinta, nevoia de speranta, moartea, disperarea asta care se acutizeaza intr-o societate second-hand.

– In care, exceptand cateva mari orase, poti intelege la ce nivel de viata s-a ajuns doar citind simplu pe magazine: AMANET (unde multi oameni isi duc, una dupa alta, ultimele valori), dincoace FARMACIE, S-H, FUNERARE etc. In orice societate infloresc activitatile de care e nevoie acolo.

– In care analfabetismul creste pe zi ce trece, iar tinerii si elitele au plecat deja milioane. Milioane!, iti dai seama de anvergura?…

– In care oamenii sunt tot mai simpli si viata tot mai complicata.

– In care unii vor sa ne tina cat mai mult.

– Din care, auzi ce zice fratele asta, „a sosit momentul sa ne trezim”. Asa zice?”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img