miercuri, 17 aprilie, 2024

Fost vicepresedinte al FIFA, condamnat la plata unor daune de 79 de milioane de dolari

Distribuie:

Publicat:

Jack Warner, fost vicepreşedinte al FIFA, a fost condamnat, joi, la plata unor daune de 79 de milioane de dolari, în cadrul unei proceduri civile în SUA, relatează AFP, conform news.ro.

Judecătorul William Kuntz a decis condamnarea în lipsă a lui Warner, după ce acesta, fost preşedinte al Concacaf, nu a contestat, marţi, faptele care i-au fost reproşate în procedura în civil începută în 2017.

Jack Warner era acuzat că a deturnat mai multe milioane de dolari din fondurile federaţiei regionale, în special acceptând mită la negocierea contractelor pentru drepturile de televizare cu privire la evenimentele Concacaf sau la votul la nivelul FIFA pentru atribuirea organizării Cupei Mondiale din 2010.

Fostul conducător al FIFA, astăzi în vârstă de 76 de ani, a fost demis în 2011 din cauza unor suspiciuni de corupţie şi inculpat de justiţia americană în mai 2015. El a negat acuzaţiile la adresa sa.

Statele Unite cer extrădarea lui Warner din Trinidad-Tobago, ţara de origine a lui Warner, unde fostul oficial locuieşte de când a fost exclus din fotbal pe viaţă de FIFA, în 2015.

Warner este privit ca un erou în ţara sa, unde a fost ministru şi parlamentar.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img