News Flash:

Fosta firma a primarului din Husi in atentia DNA .Consilierul judetean Florian Gavrilescu,trimis in judecata sub acuzatia de inselaciune si instigare la fals

21 Martie 2016
2808 Vizualizari | 0 Comentarii
Lumea afacerilor din Vaslui este una obscura cu nereguli si ilegalitati care incep sa iasa la iveala tot mai des.

Ies la iveala informatii despre binecunoscuta firma din Husi, SC Geli SRL, fosta firma a primarului Municipiului Husi, Ioan Ciupilan, al carui administrator, Florin Gavrilescu, tocmai a fost trimis in judecata sub acuzatia de inselaciune si instigare la fals.

Pe Florin Gavrilescu il stiu toti ca unul dintre cei mai importanti constructori din intreg judetul si asta pentru ca a contractat destul de multe lucrari, in mare parte in zona orasului Husi, prin intermediul SC Geli SRL.

Coincidenta sau nu,in acest moment Florin Gavrilescu este consilier judetean  din partea Partidului Social Democrat.

Chiar daca Gavrilescu a preluat firma de la actualul primar inca din momentul intrarii sale in functia de edil, gurile rele au spus mereu ca insusi primarul era cel care controla, din umbra, toate lucrarile firmei.

Totul a pornit dupa ce primarul Comunei Oltenesti,  a formulat o plangere la Prachetul de pe langa Judecatoria Husi dupa ce, SC Geli SRL, ar fi incasat o suma frumusica pentru a construi o noua scoala si nu a efectuat lucrarile.

"La data de 23.09.2013, reprezentantii legali din cadrul Primariei comunei Oltenesti, au sesizat cu o plangere organele de cercetare penala, solicitand efectuarea de cercetari impotriva numitului Gavrilescu Florian , care in calitatea sa de administrator la SC Geli SRL, cu ocazia derularii contractului cu nr. 3314/02.11.2007, a semnat in fals mai multe devize de lucrari si astfel a obtinut decontarea ilegala a unor servicii neexecutate”, dupa cum motiveaza procurorii startul anchetei.


Cercetarile au confirmat neefectuarea lucrarilor si mai mult, ei sunt de parerea ca "baietii buni" ai partidelor au tot recurs la aceasta metoda de a contracta  lucrari si de a-si asigura "protectie" contribuind cu bani frumosi la partidele care ii sustin.


Pentru scoala din comuna Oltenesti, SC GELI SRL ar fi incasat 430.000 lei in plus fata de lucrarile executate.
Cei care au permis decontarea lucrarilor insa fara ca acestea sa fie executate, mai precis directorul scolii din Oltenesti dar si administratorul financiar al Scolii Nr.1 Mihail Sadoveanu din Husi, care este ordonatorul de credite al Scolii din Oltenesti, au fost trimisi in judecata de catre procurorii huseni sub acuzatiile de inselaciuni si fals in inscrisuri dar si abuz in serviciu si fals intelectual.


Acuzatiile aduse celor doi il situeaza pe Florin Gavrilescu in pozitia de "savarsirea infractiunilor de inselaciune si instigare la savarsirea infractiunii de participatie improprie la fals in inscrisuri sub semnatura privata".


SC GELI SRL, societate care este in insolventa la ora actuala a castigat licitatia pentru a construi o scoala in localitatea Tarzii in anul 2007, mai intai prin "mana" Primariei Oltenesti si mai apoi, dupa o Hotarare de Guvern, finantarea lucrarilor s-a realizat prin intermediul ISJ Vaslui cu ordonator de credite Scoala Nr.1 Mihai Sadoveanu Husi.

”Din probele care s-au administrat in cauza a rezultat ca, la inceputul anului 2010, prin Hotarare de Guvern, a fost alocata suma de 3.500.000 ron, de la bugetul statului, avand destinatia Scoala Tarzii, cu titlul "Lucrari de constructii". In aceste conditii, inculpata Tanasi Aneta l-a contactat pe coinculpatul Gavrilescu Florian, caruia i-a adus la cunostinta acest lucru, cerandu-i totodata sa intocmeasca situatii de lucrari pana la concurenta acestei sume, atragandu-i atentia ca , in conditiile in care suma nu este cheltuita, se va returna”, se arata in rechizitoriul inaintat de procurori Parchetului.

Ca sa nu-si piarda banii, Florin Gavrilescu i-a cerut unei angajate Geli SRL, sa intocmeasca formulare de plata pentru fiecare componenta a proiectului,copiind-le din oferta initiala depusa la licitatie, fara ca respectivele lucrari sa fie executate.

Administratorul s-a angajat in scris in fata reprezentantilor Scolii nr. 1 Husi ca va executa ulterior lucrarile pe care le consemnase in documentatie ca fiind efectuate, lucru care nu s-a intamplat.

" Inculpata Tanasi Aneta stia ca lucrarile nu sunt executate si ca, se efectueaza o plata ilegala. Cu toate ca inculpatii Gavrilescu Florian si Tanasi Aneta cunosteau ca lucrarile mentionate in inscrisurile susmentionate nu au fost efectuate, desi contravaloarea acestora fusese achitata, in cursul lunii octombrie 2010 a mai fost alocata suma de 45.000 lei , pentru finalizarea lucrarilor la Scoala cu clasele I-VIII Tarzii", mai reiese din rechizitoriu.

Ca sa nu piarda nici aceasta suma de bani, Florin Gavrilescu a cerut din nou angajatilor sa intocmeasca o situatie falsa, prin care atesta ca ar fi achizitionat materiale de constructii. Transa de bani a intrat in conturile societatii Geli, Gavrilescu luandu-si un nou angajament in scris ca "va efectua urgent lucrarile".

In timpul cercetarilor s-a dispus efectuarea unei expertize tehnice pentru a se constata stadiul executiei lucrarilor efectuate la Scoala cu clasele I-VIII Tarzii. Potrivit raportului de evaluare financiara a lucrarilor executate in cadrul obiectivului "Scoala cu clasele I-VIII loc. Tarzii, comuna Oltenesti" vol. IV, filele 100-105 a rezultat ca, valoarea lucrarilor totale determinata prin metoda costurilor/metoda devizelor, este de 1.613. 007 ron, din care 1.177.215 ron reprezinta valoarea lucrarilor executate, iar 435.792 ron, reprezinta valoarea lucrarilor ramase de executat, care nu contine TVA. Rezulta asadar ca, prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala se ridica la suma de 435.792 ron", spun procurorii.

florin gavrilescu
Distribuie:  
Loading...

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0777 (s) | 35 queries | Mysql time :0.017460 (s)