joi, 28 martie, 2024

Fostul ministrul al Comunicatiilor, Valerian Vreme, audiat la DNA

Distribuie:

Publicat:

Fostul ministrul al Comunicatiilor, Valerian Vreme, a ajuns, marti dimineata, la sediul DNA, fiind citat de procurori dupa ce presedintele a incuviintat cererea acestora de urmarire penala. Potrivit procedurii, Vreme ar putea fi pus sub invinuire pentru abuz in serviciu.
“In perioada septembrie 2010 – februarie 2012, Vreme Valerian, in calitate de ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, cu incalcarea dispozitiilor legale privind achizitiile publice, a incheiat cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract ce avea ca obiect inchirierea pe o durata de 16 luni si 13 zile, cu optiune de cumparare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft in scoli”, conform DNA.
Sursa citata arata ca acest lucru s-a intamplat in conditiile in care Acordul-cadru de furnizare nr. 32/12 august 2009 nu permitea incheierea unui astfel de contract subsecvent. Astfel, spun procurorii, statul a fost prejudiciat cu peste 11 milioane de lei.
“Prin acest demers s-a cauzat, pe de o parte – un prejudiciu Ministerului Comunicatiei si Tehnologiei Informatiei, in valoare totala de 11.291.793,99 euro, iar pe de alta parte – un folos patrimonial necuvenit, in acelasi cuantum, in favoarea D.Con-Net AG”, arata DNA.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img