vineri, 19 aprilie, 2024

Fostul patron al clubului de fotbal CFR Cluj Arpad Paszkany, judecat pentru delapidare si spalare de bani

Distribuie:

Publicat:

Omul de afaceri clujean Arpad Paszkany, trimis in judecata pentru un concurs de infractiuni, pare hotarat sa-si mute activele pe mai multi membri ai familie, pentru a evita, probabil, o posibila confiscare speciala in cazul in care va fi condamnat.

Astfel, fostul patron al clubului de fotbal CFR Cluj a decis, de curand, sa-i cedeze fiului sau, in varsta de doar 19 ani, un pachet de 50% din actiunile dezvoltatorului imobiliar Uniall, unul dintre cele mai mari din regiune. Celelalte 50% din actiuni sunt detininute tot de catre familia Paszkany, mai precis de catre tatal omului de afaceri.

Potrivit profit.ro, Arpad Paskzany ar fi cumparat 50% din actiunile Uniall de la omului de afaceri maghiar Nyul Sandor, cu suma de 500.000 de euro, actiuni predate ulterior tatalui sau. Conform sursei citate, firma a avut  anul trecut o cifra de afaceri de 303.135 lei si un profit net de aproape 100.000 lei. fata de 366.000 lei in anul precedent.

Arpad Paszkany este unul dintre cei mai bogati romani, avand o avere estimata la 30 de milioane de euro. Pe langa clubul CFR Cluj, de numele lui Paszkany se leaga si construirea mall-ului Polus Center, actualmente Vivo!, dar si a complexului de birouri Sigma Towers, din cartierul Zorilor.

Alaturi de Iuliu Muresan, Paszkany, a fost trimis in judecata de catre DIICOT Cluj, sub acuzatiile de constituire a unui grup infractional organizat, delapidare cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani, toate in forma continuata. Dosarul acestuia se judeca la Cluj. Conform anchetatorilor, “In perioada 2008 – 2013, persoane din cadrul societatii comerciale care detine clubul de fotbal CFR Cluj 1907, cu atributii de gestiune sau administrare a banilor clubului, si-au insusit suma totala de aproximativ 10 milioane euro din patrimoniul SC Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA.”

La momentul de fata, Arpad Pazkany se afla sub control judiciar, cu toate ca a contestat de mai multe ori deciziile de prelungire a masurii luate de catre Tribunalul Cluj. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img