vineri, 29 martie, 2024

Fostul presedinte brazilian Michel Temer, arestat intr-un dosar de deturnari de fonduri si platilor ilicite

Distribuie:

Publicat:

Fostul preşedinte brazilian Michel Temer este suspectat că ar fi fost "capul unei organizaţii infracţionale" care negocia mite pentru contracte de construcţie a centralei nucleare Angra 3, a anunţat joi pachetul, citat de AFP şi Reuters, potrivit https://www.agerpres.ro/.

Michel Temer a fost arestat în cursul dimineţii la Sao Paulo, în cadrul unei operaţiuni anticorupţie cu numele de cod "Radioactivitate", care ancheta asupra "deturnărilor de fonduri şi plăţilor ilicite" pentru "o organizaţie infracţională condusă de el", a precizat parchetul într-un comunicat.

Procurorii susţin că organizaţia condusă de Temer a deturnat fonduri în sumă de 1,8 miliarde de reali (471,62 de milioane de dolari) în cadrul unei scheme legate de construcţia unei centrale nucleare pe litoralul din Rio de Janeiro.

Anchetatorii au confirmat şi arestarea fostului ministru şi confident al lui Temer, Wellington Moreira Franco, care este căsătorit cu soacra lui Rodrigo Maia, preşedintele camerei inferioare a Congresului şi un avocat proeminent al reformei pensiilor, propusă de Temer.

Temer şi Moreira Franco au negat în mod repetat în trecut că ar fi vinovaţi de acuzaţiile care li s-au adus.

Ancheta aşa-numită "'Lava Jato (Spălătoria auto)" a descoperit ceea ce procurorii americani au numit cea mai gravă schemă de corupţie din lume, începând cu mitele date de compania petrolieră Petroleo Brasileiro SA şi răspândindu-se şi în alte sectoare şi lucrări publice.

Peste 150 de puternici politicieni şi oameni de afaceri au fost condamnaţi în legătură cu această investigaţie, care a transformat mediile politic şi de afaceri din această ţară.

Michel Temer este al doilea fost preşedinte arestat în Brazilia. Fostul lider socialist Luiz Inacio Lula da Silva se află şi el în închisoare, unde ispăşeşte o condamnare la 12 ani de privare de libertate pentru corupţie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img