marți, 19 martie, 2024

Fostul sef al FRF, Mircea Sandu, urmarit penal pentru delapidare si spalare de bani

Distribuie:

Publicat:

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, este acuzat de delapidare si spalare de bani, sustin procurorii DIICOT. Potrivit acestora, Sandu si alte persoane ar fi sifonat aproape 750.000 de euro din banii Federatiei. 
Comunicatul DIICOT: 
“Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala au dispus efectuarea urmaririi penale fata de suspectii  Petculescu Bogdan, Sandu Mircea, Tetelman Ziv- Asher si Tetelman Puiu, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, delapidare si spalare de bani.
In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca in perioada 2009-2010, suspectul Sandu Mircea a initiat si constituit impreuna cu suspectii Petculescu Bogdan, Tetelman Ziv- Asher si Tetelman Puiu, un grup infractional organizat care a avut ca scop insusirea din patrimoniul Federatiei Romane de Fotbal a sumei de 740.000 euro, provenita din incheierea unui contract de executie lucrari avand ca obiect constructia unui centru de fotbal pe raza localitatii Buftea, judetul Ilfov.
In vederea atingerii scopului infractional, a fost creat un circuit fictiv prin intermediul caruia au fost incheiate succesiv contracte de antrepiza si subantrepiza intre mai multe societati comerciale controlate de catre membrii grupului infractional, prin intermediul carora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele incheiate cu Federatia Romana de Fotbal. O parte din aceste sume au revenit ulterior membrilor gruparii infractionale disimulate sub forma “restituire imprumut asociat”, “dividende”, etc.”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img