marți, 19 martie, 2024

Fostul subprefect al judetului, Sergiu Marian, ar putea scapa de inchisoare

Distribuie:

Publicat:

Maine, 19 septembrie, judecatorul care instrumenteaza cazul fostului subprefect al judetului Vaslui, Sergiu Marian, trebuie sa se pronunte in cazul solicitarii acestuia de eliberare conditionata.

Sergiu Marian a mai avut o astfel de incercare si in februarie a.c, insa magistratii Tribunalului Vaslui i-au respins cererea.

Fostul subprefect a fost condamnat la cinci ani de inchisoare, din care i-a fost scazuta perioada de doi ani si sase luni, in care a stat deja in detentie.

Potrivit procurorilor, Sergiu Marian, in perioada in care exercita functia de subprefect al judetului Vaslui, impreuna cu Catalin Cupsan, secretar al Prefecturii si functionara, Gabriela Luca, au facilitat un schimb de terenuri in favoarea fratelui fostului subprefect, Marian Vasile Marius, cel despre care se presupune ca a cerut la randul sau, sume importante din partea adevaratilor beneficiari.

Judecatorii au decis ca Gabriela Luca sa primeasca doi ani si cinci luni inchisoare cu suspendare si sapte ani de incercare, Catalin Cupsan – doi ani si sase luni inchisoare cu suspendare si cinci ani de incercare, in timp ce Vasile Marius Marian, fratele fostului subprefect a fost achitat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img