joi, 28 martie, 2024

Fotbal: Mutko a demisionat de la conducerea Comitetului de organizare a CM 2018

Distribuie:

Publicat:

Vicepremierul rus Vitali Mutko a anunţat miercuri că demisionează din funcţia de preşedinte al Comitetului de organizare a Cupei Mondiale de fotbal din 2018, competiţie care va fi găzduită de Rusia în perioada 14 iunie – 15 iulie, la două zile după ce s-a suspendat din postul de preşedinte al Federaţiei Ruse de Fotbal, a anunţat TASS, citată de agenţiile internaţionale de presă.

Mutko a luat aceste decizii pentru a putea contesta la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne suspendarea sa de la Jocurile Olimpice din cauza scandalului de dopaj în care este implicată Rusia.

Actualul director general al Comitetului de organizare, Aleksei Sorokin, va fi preşedintele forului, a precizat Mutko.

''A rămas mult de muncă, dar sunt convins că totul va fi gata la timp'', a precizat Mutko, adăugând că el se va concentra pe munca sa în cadrul guvernului.

Numele lui Mutko a fost legat direct de scandalul de dopaj instituţionalizat din Rusia, pentru creşterea performanţelor la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, din 2014. Mutko a negat vehement acuzaţiile. Mutko, care a condus sportul din Rusia în ultimul deceniu, a fost suspendat pe viaţă de la Jocurile Olimpice în data de 5 decembrie de către Comitetul Internaţional Olimpic.

AGERPRES 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img