vineri, 26 aprilie, 2024

FOTO-A INCEPUT OPERAȚIUNEA “ TROTUARE” LA BARLAD!

Distribuie:

Publicat:

Nu ne vom mai rupe încălțămintea atunci când vom merge pe o parte din trotuarele barladene. Primarul orașului si-a continuat seria de vizitelor în teren la mai multe obiective locale aflate în prezent în desfășurare.

Acesta a verificat stadiul lucrărilor de refacere sau reamenajare totală a trotuarelor de pe străzile Nicolae Iorga, Mihail Kogălniceanu și Constantin Costache. O arteră pe care de câteva săptămâni se lucrează la refacerea trutuarelor prin decopertare și înlocuire totală a stratului de mixtură asflatică, inclusiv înlocuirea bordurilor, este Mihail Kogâlniceanu.

Aici, stadiul desfășurării lucrărilor a depășit 60%, constructorul – SC Reiser SA Bârlad – apreciind că până la sfârșitul lunii în curs lucrarea va fi terminată.

Totodată, în zonă a fost reabilitată și pacarea auto din fața Centrului Județean de Transfuzii Sanguine Bârlad. În total, a fost reamenajată o suprafață de 1.500 metri pătrați și au fost montate borduri pe o distanță de 300 metri liniari. În paralel, s-au desfășurat lucrări ample de reamenajare a trotuarelor de pe strada Constantin Costache, zona Școlii „Stroe Belloescu”, unde a intrat în lucru, la asfaltare, suprafața de 300 metri pătrați și montează borduri pe o distanță de 115 metri liniari. În fine, pe strada Nicolae Iorga, astăzi s-a finalizat montajul de pavele pe trotuarul stâng, de pe direcția est-vest. Aici, în total, s-au montat pavele pe o suprafață de 892 metri pătrați și borduri pe o distanță de 350 metri liniari. Lucrările la trotuarul de pe celălalt sens de mers vor demara în cursul săptămânii viitoare. „Refacerea trotuarelor orașului este o activitate foarte amplă, având în vedere că foarte multe nu au fost reabilitate și nici măcar construite vreodată.

Sunt zone în care oamenii încă mai circulă pe cărărui de pământ, deși acolo ar fi trebuit amenajate trotuare de foarte mult timp. Am început prin a acorda o atenție deosebită centrului orașului, așa cum este și normal, însă asta nu înseamnă că ceilalți locuitori, din alte zone, vor fi neglijați. În limita resurselor, fie materiale, fie umane, vom reface trotuare peste tot pe unde este nevoie, așa cum am procedat și când a venit vorba despre plombări, asflatări sau reamenajări ale unor parcări, operații care continuă și în aceste zile”, a declarat edilul șef, Dumitru Boros.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img