miercuri, 24 aprilie, 2024

FOTO-INAINTARE IN GRAD LA GARNIZOANA BARLAD

Distribuie:

Publicat:

In data de 31.07.2018, la sediul unităților militare din strada Tecuciului nr.1-2, a avut loc înaintarea în grad a militarilor Garnizoanei Bârlad.

Cu această ocazie,  comandantul garnizoanei Bârlad, domnul locotenent colonel Costel-Sorin Balan a fost înaintat în grad la gradul de colonel, în prezența locțiitorului comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, domnul general de brigadă Claudiu-Mihail SAVA.

Lt. col. Costel Sorin Balan este nãscut în Bârlad.A absolvit în anul 1991 Liceul Militar “ Stefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc. Între anii 1991 – 1995 a urmat cursurile Institutului Militar de Artilerie si Geodezie, arma Artilerie si Rachete. Ofițerul  a îndeplinit toate functiile ierarhice, de la comandant de pluton, baterie, ofiter de stat major si alte functii. A absolvit în 2003 cursul avansat din SUA, Oklahoma, iar în 2006 cursul pentru ofiteri din Slovacia. În anii 2005-2007 a participat activ în teatrul de opratiuni din Afganistan, primind calificativul “Exceptional” , fiind decorat cu diverse medalii, iar în 2007 a primit titlul onorific de “Militar Veteran”.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img