marți, 19 martie, 2024

FOTO- Medicul rezident imobilizat într-un scaun cu rotile în urma unui accident produs de un şofer beat, în faţa deţinuţilor din Penitenciarul Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Penitenciarul Vaslui a organizat astăzi,25 aprilie, o activitate educativă inedită ce a avut ca invitat medicul rezident Bianca-Alexandra Spînu, o fostă olimpică a judeţului Vaslui, care în 2011 a suferit un grav accident rutier, în urma căruia a rămas imobilizată în scaun cu rotile. În ciuda leziunilor grave suferite, Bianca, pe atunci studentă în anul I la Medicină, şi-a continuat studiile fiind în prezent medic rezident.

Sub egida “De vorbă cu personalităţile locale”,

Penitenciarul Vaslui organizează periodic întâlniri prin care se urmăreşte promovarea adevăratelor valori sociale şi umane, precum dorinţa de cunoaştere şi perfecţionare, munca, studiul, perseverenţa, corectitudinea şi pasiunea. Bianca Spînu nu ocupă vreo funcţie publică, nu dansează, nu pictează, dar, cu voinţa şi puterea de care dă dovadă, ar putea muta munţii din loc.

Bianca Spînu, fostă elevă a Liceului ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, promoţia 2010, fostă olimpică naţională la chimie, admisă apoi la Facultatea de Medicină şi Farmacie ”Grigore T.Popa” Iaşi, a suferit în 2011 un accident cumplit care i-a schimbat radical viaţa. Pe 3 aprilie 2011, se întorcea împreună cu un grup de şapte prieteni, de la o discotecă la Laza, în satul natal. S-au urcat cu toţii în autoturism, unul dintre tineri intrând în portbagaj. Maşina a fost condusă de un tânăr care nu consumase băuturi alcoolice, însă la un moment dat acesta a coborât pentru a merge la un magazin nonstop. La volan a urcat un alt tânăr, care se afla în stare de ebrietate şi avea dreptul de conducere suspendat.

A fost rugat să coboare de la volan, însă nimeni nu l-a convins. Pe drumul spre casă a gonit nebuneşte cu 110-120 de km/oră, la un moment dat pierzând controlul asupra volanului. A reuşit să redreseze autoturismul şi şi-a continuat cursa, în ciuda rugăminţilor celorlalţi pasageri să oprească. Pe drumul spre sat, tânărul de la volan a pierdut controlul asupra volanului a doua oară şi a intrat într-un cap de pod. Impactul a fost nimicitor, mai mulţi stâlpi de beton fiind doborâţi. Tânărul aflat pe bancheta din dreapta, care o ţinea în braţe pe Bianca, a murit pe loc. La rându-i Bianca a fost grav rănită. Singurul care a scăpat cu leziuni uşoare a fost tânărul care se afla în portbagaj.

 

Continuarea aici—-> adevarul.ro
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img