marți, 19 martie, 2024

FOTO-Ministrul pentru Romanii de Pretutindeni a fost la Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Astăzi, subprefectul Mircea GOLOGAN a participat alături de ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena INTOTERO, la lansarea Campaniei ”Informare acasă! Siguranță în lume!” la nivel județean.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Consiliul Județean (CJ) Vaslui, la care au participat vicepreședinții Ciprian TRIFAN și Vasile MARICIUC, alături de primari și de conducerile Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui..

În cadrul întâlnii s-a făcut o informare asupra riscurilor la care se pot expune vasluienii odată cu decizia de a căuta un loc de muncă.

De altfel, campania inițiată urmărește informarea eficientă a cetăţenilor din județul Vaslui cu privire la drepturile şi responsabilităţile pe care le au în ţările în care intenţionează să muncească, să studieze şi/sau să locuiască, inclusiv la drepturile sociale (beneficii sociale şi servicii sociale) specifice fiecărui stat în parte.

Totodată, au fost oferite informații cu privire la accesul românilor din străinătate pe piaţa muncii, pentru o mai bună cunoaştere a cadrului legislativ specific din statul-gazdă, a condiţiilor de siguranţă la locul de muncă, a garanţiilor, condiţiilor contractuale, precum şi a drepturilor şi obligaţiilor care decurg din acestea cu privire la locul de muncă,

Ministrul Natalia-Elena INTOTERO a ținut să puncteze pericolele la care se expun persoanele singure, femeile şi copiii, şi a pericolului de a deveni victime ale reţelelor transnaţionale de trafic de persoane, dacă nu accesează într-un mod corect un loc de muncă în afara granițelor țării.

Campania se dorește să conducă la o creştere a gradului de conştientizare a cetăţenilor români care doresc să plece în străinătate cu privire la importanţa menţinerii comunicării constante şi frecvente cu membrii familiei rămaşi în ţară.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img