miercuri, 24 aprilie, 2024

FOTO-PS Ignatie prezent la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva.„Ii căutăm pe Sfinți pentru că vrem să fim oameni frumoși la suflet!”

Distribuie:

Publicat:

Vineri, 12 octombrie, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Iași, în cadrul manifestărilor dedicate sărbătorii hramului Sfintei Cuvioase Parascheva.

Adresându-se pelerinilor din toată țara, veniți în aceste zile la Iași, Ierarhul Hușilor i-a îndemnat ca, prin tot ceea ce fac, să caute sfințenia, ca împlinire a vocației de creștin:

„Avem în suflet harul și puterea pe care Dumnezeu ne-o dă de fiecare dată când participăm la Sfânta Liturghie. Venim la biserică, îi căutăm pe Sfinți pentru că vrem să fim oameni frumoși la suflet.

Lumea este desfigurată din punct de vedere spiritual. Abdică de la valorile Evangheliei. Noi suntem chemati să ne facem sufletul frumos. Acest lucru ne învață sfinții! Chemarea fiecărui om este sfințenia! Toți avem această vocație!”

Ce înseamnă să fii aproape de Dumnezeu?

„Înseamnă să îți asumi Evanghelia la modul foarte responsabil și serios. Să îți adâncești în inima ta, în conștiința ta, cuvintele lui Hristos, încât să simți că ele fac parte din ființa ta. Să simți că nu există nicio breșă, niciun hiatus între ceea ce îți cere Dumnezeu și ceea ce ești tu ca om. Să vrei să fi omul care răspândește în jurul lui lumina și frumusețea spirituală, căldură, bunătate și multă gingășie! (…)

Sfinții ne ajută pe fiecare dintre noi să ne dăm seama cam pe unde suntem. Căci pentru ei nimic nu era neserios, ci totul căpăta o maximă responsabilitate. (…)

Hristos este unica noastră referință. Dacă nu ne uităm la el, ne pierdem, oricât de inteligenți am fi. (…) Oriunde să se vadă că esti omul lui Hristos. Să crezi în valorile Evangheliei și să le metabolizezi în ființa ta.

 Avem nevoie de oameni în care să vezi că transpare Dumnezeu prin tot ceea ce fac, prin modul cum gândesc, cum relaționează, cum se comportă!”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img