vineri, 19 aprilie, 2024

Fregata Regele Ferdinand pleaca in misiune NATO

Distribuie:

Publicat:

Fregata Regele Ferdinand a plecat, vineri, din Portul Constanta pentru a participa la o misiune NATO in Marea Mediterana, alaturi de gruparea navala SNMG-2, nava militara urmand sa revina in tara la inceputul lunii noiembrie. Fregata “Regele Ferdinand” cu un elicopter Puma Naval ambarcat si cu un echipaj de 240 de marinari militari a plecat vineri din Portul Constanta pentru a se alatura fortelor din gruparea navala SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group 2), care participa la Operatia Sea Guardian, in Bazinul Mediteranean, potrivit unui comunicat al Fortelor Navale citat de News.ro.

“Fortele Navale reiau participarea la misiunile NATO din Marea Mediterana, intrerupte dupa degradarea situatiei de securitate din Marea Neagra si anexarea ilegala a Peninsulei Crimeea de catre Federatia Rusa, in anul 2014”, se arata in comunicat. ea Guardian este o operatie condusa de Comandamentul Maritim Aliat al NATO (MARCOM) si are ca obiectiv principal asigurarea securitatii maritime a membrilor Aliantei in Marea Mediterana, a mai precizat sursa citata.
“Prin participarea fregatei Regele Ferdinand la Operatia NATO Sea Guardian, Fortele Navale Romane contribuie la indeplinirea angajamentelor asumate de tara noastra fata de partenerii din Alianta si demonstreaza faptul ca Romania furnizeaza un suport constant pentru consolidarea masurilor de securitate si de aparare colectiva a NATO”, spun Fortele Navale. Anul acesta, fregata face parte din pachetul de forte puse la dispozitia NATO de tara noastra si a mai fost integrata de doua ori in gruparea navala NATO SNMG-2, care a desfasurat misiuni in Marea Neagra. Nava se va intoarce in tara la inceputul lunii noiembrie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img