vineri, 19 aprilie, 2024

FRF a sanctionat FCSB cu amenda, dupa acuzatiile de blat de la meciul cu Astra Giurgiu

Distribuie:

Publicat:

În martie, FRF s-a sesizat la iniţiativa celor de la Craiova, care au susţinut că meciul Astra – FCSB, 0-2, nu a fost unul "curat", în condiţiile în care gazdele în datorau patronului roş-albaştrilor, Gigi Becali, nu mai puţin de 1,7 milioane de euro, anunță MEDIAFAX.

De asemenea, Comisia de Disciplină şi Etică a FRF s-a sesizat şi-n cazul implicării lui Becali, a nepotului său Vasile Geambazi şi a FCSB în activitatea nou promovatei Academica Clinceni.

Cauzele şi deciziile din data de 10 iulie sunt, conform frf.ro.

"Reclamant – Federaţia Română de Fotbal / Pârâţi: AFC Astra, FCSB, Gigi Becali

Admite sesizarea formulată de reclamanta Federaţia Română de Fotbal, prin Secretar General împotriva pârâţilor AFC Astra, Fotbal Club FCSB SA şi Becali George. În baza art. 60 bis.1.4 coroborat cu art. 60.1.12 raportat la art. 20.2 din RD şi art. 3.2 lit. e din ROAF se sancţionează pârâtul Fotbal Club FCSB SA cu penalitate sportivă de 75.000 lei. În baza art. 60 bis.1.4 coroborat cu art. 60.1.12 raportat la art. 20.2 din RD şi art. 3.2 lit. e din ROAF se sancţionează pârâtul AFC Astra cu penalitate sportivă de 75.000 lei.

Reclamant – Federaţia Română de Fotbal / Pârâti – Academica Clinceni, FCSB, Vasile Geambazi, Gigi Becali

Admite sesizarea formulată de reclamanta Federaţia Română de Fotbal, prin Secretar General împotriva pârâţilor ACS FC Academica Clinceni, Fotbal Club FCSB SA, Vasile Geambazi şi Becali George. În temeiul art. 60 bis.1.4 rap. la art. 3.2.lit e din RD şi art. 3.3 lit c teza ultima din ROAF se sancţionează pârâtul ACS FC Academica Clinceni cu penalitate sportivă de 20.000 lei. În temeiul art. 60 bis.1.4 rap. la art. 3.2.lit e din RD şi art. 3.3 lit c teza ultima din ROAF se sancţionează pârâtul Fotbal Club FCSB SA cu penalitate sportivă de 20.000 lei".

Federaţia s-a sesizat în cazul Astra – FCSB (0-2) prin secretarul general, Radu Vişan, care a urmat iniţiativa Craiovei. "Considerăm că existenţa unui contract de împrumut încalcă principiile de integritate a competiţiei, aşa cum sunt acestea definite prin Statutele şi Regulamentele Federaţiei Române de Fotbal. Este de notorietate şi de necontestat că George Becali e principalul finanţator al FCSB. Prin acordarea împrumutului, Becali a devenit şi finanţator al clubului Astra Giurgiu, fapt care îl aduce într-o evidentă poziţie de incompatibilitate, el fiind în măsură să influenţeze deciziile ambelor cluburi", se arăta în scrisoarea oltenilor.

Banii de pe transferul lui Alibec înapoi la Giurgiu, plus un alt imprumut de 400.000 de euro sunt datoriile Astrei către FCSB. În total, 1,7 milioane de euro cu care învingătoarea o împrumutase pe învinsă înaintea partidei!

Apoi, Gigi Becali (60 de ani) a recunoscut public implicarea la Academica Clinceni. Omul de afaceri trimitea lunar 40.000 de euro către formaţia acum promovată în Liga 1, iar ilfovenii trebuiau să folosească cât mai mulţi dintre tinerii trimişi de FCSB. "O să anunţ la federaţie după promovare: eu am finanţat la Clinceni! Spuneţi-ne cum să facem ca să fie regulamentar. Dacă va fi nevoie, le voi cere banii înapoi, să-mi dea înapoi finanţarea!", spunea acum câteva luni Becali. Finanţarea se făcea prin intermediul lui Geambazi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img