miercuri, 24 aprilie, 2024

FRF: Accidentat in meciul Malta-Romania, Ionut Nedelcearu va fi apt pentru EURO U21 2019

Distribuie:

Publicat:

FRF a anunţat oficial că Ionuţ Nedelcearu (23 de ani) va fi apt pentru Campionatul European U21 din Italia şi San Marino.

Chiar dacă au existat zvonuri conform cărora apărătorul legitimat la UFA nu va fi apt pentru primul joc, medicii au spus că accidentarea nu este atât de gravă pe cât s-a crezut iniţial, iar Ricardo Grigore nu va mai merge în cantonament, transmite Mediafax.

Comunicatul emis de FRF: "Accidentat în partida pe care prima reprezentativă a câştigat-o în Malta, Ionuţ Nedelcearu va continua sub comanda lui Mirel Rădoi la selecţionata U21. Fundaşul central a venit în Italia marţi, la prânz, direct din Malta, a fost preluat de la aeroport şi a mers la spitalul Maggiore din Bologna pentru încă un control medical, la solicitarea staff-ului medical de la reprezentativa U21 pentru a fi siguri că Nedelcearu este apt pentru Campionatul European. Diagnosticul s-a confirmat, apoi fundaşul central s-a dus la o clinică privată unde i s-au luat măsuri pentru a i se confecţiona o mască de carbon cu o grosime de 1,5 mm.

Astfel, Ionuţ Nedelcearu rămâne sub comanda lui Mirel Rădoi în cantonamentul din Italia şi se pregăteşte pentru EURO 2019.

Staff-ul tehnic al selecţionatei U21 şi Federaţia Română de Fotbal mulţumesc clubului Dinamo Bucureşti pentru cooperare şi înţelegere. Ricardo Grigore este un jucător important, aflat în vizorul reprezentativelor României, iar selecţionerul Mirel Rădoi îi mulţumeşte pentru disponibilitatea pe care a arătat-o."

Fundaşul central, trimis de Cosmin Contra din primul minut pe teren, a ieşit accidentat după ce a fost lovit cu genunchiul în gură de un adversar, Juan Corbolan (22 de ani). Nedelcearu a primit îngrijiri timp de aproape cinci minute, dar nu a mai putut fi recuperat, iar Cristi Săpunaru (33 de ani) i-a luat locul în teren.

Lotul convocat de Mirel Rădoi pentru Campionatul European U21 din Italia şi San Marino
Portari: Ionuţ Radu (Genoa), Cătălin Căbuz (Hermannstadt), Andrei Vlad (FCSB)

Fundaşi: Cristian Manea (CFR Cluj), Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa), Adrian Rus (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Alexandru Paşcanu (Leicester City), Virgil Ghiţă (FC Viitorul), Florin Ştefan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Radu Boboc (FC Viitorul)

Mijlocaşi: Tudor Băluţă (FC Viitorul), Dragoş Nedelcu (FCSB), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Ianis Hagi (FC Viitorul), Florinel Coman (FCSB), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaş), Denis Drăguş (FC Viitorul), Vlad Dragomir (Perugia)

Atacanţi: George Puşcaş (Palermo), Adrian Petre (Esbjerg fB), Andrei Ivan (Rapid Viena)

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img