marți, 19 martie, 2024

Fructe si legume sarace in calorii

Distribuie:

Publicat:

Intentionezi sa urmezi o dieta sanatoasa, bazata pe fructe si legume, menita sa te ajute sa slabesti? Urmatoarele alimente sunt bogate in fibre, vitamine si minerale si au putine calorii.

Kilogramele in exces pot disparea cu un regim bogat in cruditati –  daca tii cont de continutul caloric al fiecarui aliment in parte. Legumele au, in general, mai putine calorii decat fructele, deci pot fi mancate la discretie, crude, fierte sau coapte.

Castravetii

Cand ti-e foame si simti nevoia unei gustari, mananca cativa castraveti. Au in compozitie multa apa, pana la 90%, si ajuta digestia, in timp ce hidrateaza organismul.In curele de slabire, castravetii sunt recomandati datorita aportului de minerale. Daca poti, mananca la discretie castraveti, pentru ca 100 g au doar 15 calorii.

Afinele

Afinele sunt foarte sanatoase, pentru ca un continut bogat de antioxidanti. Un studiu american arata ca aceste fructe pot modifica modul in care organismul stocheaza si foloseste glucoza pentru energie, astfel incat te ajuta sa scapi mai usor de grasimea din zona abdomenului. Cu 57 de calorii la 100 g, afinele pot ajuta si in caz ca ai colesterolul marit sau daca suferi de diabet.

Rosiile

Sunt gustoase, hranitoare si protejeaza organismul de boli. Licopenul, un antioxidant puternic care ii da culoarea rosie, previne cancerul, bolile cardiovasculare si tulburarile de metabolism. Studiile stiintifice au gasit dovezi ca rosiile pot combate eficient celulita. Le poti consuma din belsug vara, pentru ca sunt racoritoare si au numai 18 calorii la 100 g.

Ardeii grasi

Contin o multime de vitamine, in special vitamina C, si ajuta la intarirea imunitatii. Daca mananci 100 g de ardei furnizezi corpului 25 de calorii si necesarul zilnic de vitamina C. In plus, ardeii multicolori sunt bogati in fibre alimentare si vitamina K – iar aceasta ajuta la coagularea sangelui si protejeaza oasele. Ardeii rosii, galbeni si portocalii contin si licopen, un pigment care poate previne arsurile solare si cancerul de piele.

Pepenele verde

Puternic diuretic, deoarece contine pana la 95% apa, pepenele verde favorizeaza eliminarea toxinelor. Daca ai probleme cu tranzitul intestinal, mananca pepene verde, pentru ca este bogat in fibre alimentare si protejeaza tractul digestiv. Pentru diabetici, pepenele verde, consumat in cantitati limitate, stinge pofta de ceva dulce si este sarac in zaharuri. O ceasca plina cu bucatele de miez are 46 de calorii.

sursa: clickpentrufemei.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img