vineri, 29 martie, 2024

Fructul de sezon care accelereaza metabolismul

Distribuie:

Publicat:

Cele mai recente studii arata beneficiile nucilor asupra inimii si a sistemului cardiovascular. Datorita continutului de grasimi nesaturate, in proportie de aproximativ 60%, precum si a potasiului si magneziului,  nucile sunt recomandate persoanelor care sufera de diverse boli de inima sau de hipertensiune arteriala. Studiile au aratat ca acestea reduc nivelul colesterolului „rau”, LDL, din sange si intaresc peretii vaselor de sange. Astfel, persoanele care consuma aproximativ 30 de grame de nuci de doua sau de trei ori pe saptamana au un risc mult mai mic de aparitie a bolilor cardiovasculare. Asadar, nucile iti tin arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia atacului cerebral.

Pentru diabetici, nucile reprezinta un aliment pretios, deoarece au un procent mic de glucide. Ele pot fi consumate de persoanele cu diabet, deoarece acestora nu le este recomandat consumul de carne, nucile fiind un inlocuitor perfect al acesteia. În plus, nucile au si un efect de scadere a glicemiei.

O alimentatie bogata in nuci previne aparitia cancerului la san, datorita continutului de acizi grasi Omega 3, a unor antioxidanti, polifenoli si fitosteroli.

Cercetarile arata ca substantele active din continutul nucilor au un efect benefic asupra vaselor de sange care iriga creierul. Astfel, ele ajuta la imbunatatirea memoriei si a capacitatii de concentrare. Pentru marirea capacitatii de concentrare se recomanda consumul zilnic a opt sau zece nuci amestecate cu patru lingurie de miere poliflora.

Durerile de cap si stresul pot fi combatute cu un preparat sub forma de pasta de nuci. Amesteca foarte bine, pana se obtine o pasta, miezul a zece nuci verzi cu o lingura de miere si adauga apoi un pahar natural de fructe. Acest preparat are efect energizant si combate stresul. Pentru ca efectul sa fie vizibil se recomanda sa urmezi acest tratament timp de patru saptamani.

Nu sunt putine persoanele care sustin ca nucile ingrasa. În realitate, ele sunt bogate in grasimi si proteine, dar nu schimba metabolismul. De aceea, in cantitati moderate, nucile pot fi incluse in regimurile de slabire pentru ca asigura senzatia de satietate si stopeaza tendinta de a manca mai mult.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img