sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Fructul minune care te va scapa de INSOMNIE

Distribuie:

Publicat:

Dupa ce vrei afla care sunt beneficiile acestui fruct, cu siguranta ti-l vei dori in bucataria ta. Probabil nu ai mai auzit de el pana acum. Este vorba despre quenepa sau lime-ul spaniol, fruct foarte eficient in tratarea insomniei si in stimularea functiei creierului. Este orginiar din Africa de Sud, insa se gaseste si in Caraibe si America Centrala.

Are o textura delica, ca de jeleu, si o coaja tare. Este consumat de obicei cu chilly, lime si sare. Contine urmatorii nutrienti: minerale, aminoacizi, vitamina C, proteine, vitaminele B1, B3, B6 si B12, fier, tiamina, acizi grasi nesaturati, riboflavina, fibre, triptofan, niacina, calciu. Datorita cantitatii mari de fibre, previne colesterolul si constipatie cronica.

Pentru ca este bogat in vitamina A, previne formarea pietrelor la rinichi si imbunatateste sistemul imunitar. Este bogat si in fosfor si echilibreaza hormonii, ajuta digestia, vindeca astmul si scade tensiunea. Datorita antioxidantilor, iti dace riscul de cancer. Previne bolile de inima, stimuleaza productia de celule rosii si calmeaza gingiile inflamate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img