marți, 16 aprilie, 2024

„FUG CA DRACU’ DE TAMAIE” CAND AUD DE MUNCA

Distribuie:

Publicat:

Cati dintre noi nu isi doresc sa stea acasa si sa primeasca bani? Se pare ca pentru o parte dintre barladeni, statutul de asistat social „le vine manusa” si se impaca de minune cu acesta. Cel putin asa reiese din ultimele date furnizate de catre Directia de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Barlad.
                                                                                                                                                                                                         La aceasta data sunt 709 persoane beneficiare de pe urma Legii 416/2001, privind venitul minim garantat. Dintre acestia 260 sunt copii si 449 sunt adulti dar doar 269 sunt considerati apti de munca si numai (atentie) 185 dintre ei presteaza efectiv, adica muncesc.

Alti 180 sunt „invoiti” de orele de munca, insa primesc bani lunar.
Bineinteles ca exista si scutiti medical, sunt 67 care au certificat eliberat de comisia de expertiza prin care se atesta ca nu pot munci intrucat au gradul I si II de invaliditate (63) ori adeverinte eliberate de medicii specialisti (patru). In acest ultim caz, adeverintele sunt eliberate pentru cel mult trei luni din an, pentru interventii chirurgicale.

 In randul asistatilor sociali intalnim si persoane care nu au muncit o ora in viata, care au trecut de varsta de pensionare fara sa aiba un loc de munca. Aici se incadreaza 66 de persoane!

In ceea ce priveste banii alocati de la bugetul local pentru asistatii barladeni 89.900 de lei pleaca spre 310 familii. In functie de numarul solicitarilor si de gravitatea situatiei, alti aproximativ 2.000 de lei pot fi alocati ca ajutoare de urgenta. Si drepturile lor nu se opresc aici! Alte sute sau mii de lei se pot aloca familiilor asistatilor sociali care decedeaza, cu titlu de ajutoare de inmormantare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img