marți, 23 aprilie, 2024

Functia prin care Facebook spera sa atraga mai multi tineri

Distribuie:

Publicat:

Mark Zuckerberg vrea sa se asigure ca tinerii sunt „in siguranta” atunci cand stau pe Facebook. Astfel, Facebook a lansat o functie care este destinata exclusiv adolescentilor.

Aceasta se numeste „Youth Portal” si este descrisa ca fiind un loc special dedicat adolescentilor. Functia va include reclame pentru diferite produse Facebook si postari de blog scrise de alti adolescenti. Bineinteles, scandalul Cambridge Analytica si-a lasat amprenta si asupra acesteia. Astfel, pe „Youth Portal” tinerii o sa primeasca sfaturi de baza legate de securitate, dar vor avea si anumite limitari, care sa faca toata experienta mai „sigura”.

Toate aceste eforturi sugereaza ca reteaua vrea sa para ca ia in serios siguranta celor mai tineri dintre utilizatori. In acest sens, portalul include si cateva informatii legate de utilizarea datelor. „Facebook nu vinde continutul sau datele dumneavoastra. Nu a facut asta niciodata si nu se va intampla nici in viitor. Veti detine in continuare fotografiile si videoclipurile dumneavoastra”, mentioneaza compania.

Cel mai probabil, parerile legate de aceasta platforma vor fi impartite. La prima vedere pare o initiativa benefica, insa experienta pe care am avut-o cu Facebook ne-a invatat sa nu luam totul de-a gata. In acelasi timp, platforma dedicata adolescentilor poate sa fie doar o modalitate de a-si spala pacatele dupa scandalul datelor.

S-ar putea sa nu stim niciodata de ce Facebook a ales saptamana aceasta sa lanseze functia dedicata tinerilor, dar este clar ca vrea sa elimine „mitul” ca este un loc nepotrivit pentru adolescenti.

Din pacate, trecutul nu sprijina prea tare acest demers al Facebook. De exemplu, aplicatia Messenger Kids este una destul de controversata si a atras critici din partea parintilor si nu numai. De asemenea, Messenger Kids a ridicat probleme legate si de confidentialitatea datelor, iar unii sunt ingrijorati ca tinerii sunt expusi abuzurilor din mediul virtual.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img