vineri, 29 martie, 2024

Functionarii publici din Vaslui, la limita grevei generale

Distribuie:

Publicat:

Mai e doar un pas pana la declansarea unei greve generale de catre salariatii din administratia publica locala vasluiana.

Federatia Sindicatelor din Administratie a decis ca, incepand cu  31 octombrie, functionarii publici sa intre in greva generala pe o perioada nedeterminata.

Acestia sustin faptul ca, guvernul Ciolos, nu le-a indeplinit doleantele, pana la sfarsitul lunii septembrie.
Potrivit unui comunicat de presa remis de FNSA, pentru a elimina orice motiv al Guvernului Romaniei de a contesta legalitatea participarii la greva a salariatilor, pentru noua actiune de protest se va demara din nou procedura pentru strangerea de semnaturi. Actiunea are loc deoarece tabelele initiale contin acordul pentru participarea la greva generala pe perioada nedeterminata, incepand cu 19 iulie 2016. Sindicalistii cer acordarea normei de hrana pentru toti salariatii din administratia publica locala, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru. In opinia sindicalistilor, prin aceasta modificare legislativa se vor elimina discriminarile ca din acelasi buget local al unei institutii unii salariati sa primeasca acest drept, iar altii, nu. Salariatii mai solicita acordarea voucherelor de vacanta pentru salariti masuri compensatorii pentru reducerea discrepantelor salariale dintre angajatii care isi desfasoara activitatea in administratia publica locala si celelalte categorii de bugetari, pana la intrarea in vigoare a legii unice de salarizare.

Vineri, 7 octombrie, va avea loc Adunarea Generala a Salariatilor din institutie, si va fi luata o decizie in ceea ce priveste declansarea grevei generale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img