vineri, 19 aprilie, 2024

Gabriel Oprea este terminat.Senatorii au aprobat inceperea urmaririi penale

Distribuie:

Publicat:

Cererea procurorilor DNA pentru inceperea urmaririi penale pe numele lui Gabriel Oprea, acuzat de abuz in serviciu pentru ca a folosit nejustificat coloana oficiala, a trecut in Senat cu 102 voturi PENTRU, 30 IMPOTRIVA si un vot anulat.

Dintre cei 165 de senatori prezenti in sala, 133 si-au exprimat optiunea prin vot in acest caz.

Votul a fost secret, cu bile.

PNL si PSD anuntasera ca voteaza pentru cererea procurorilor, iar Oprea le-a cerut sentorilor sa aprobe ridicarea imunitatii sale parlamentare.

Gabriel Oprea a reiterat, in discursul sau din Senat, ca nu a cerut niciodata nimic in plus fata de alti ministri de Interne. El a aratat ca nu a abuzat de functia ce i-a fost incredintata si ca nu a beneficiat de drepturi si privilegii in afara legii.

”Cer sa votati pozitiv cererea de urmarire penala. Este obligatia institutiilor sa faca lumina acolo unde exista semne de intrebare.  Este in interesul meu ca adevarul sa iasa la lumina in cel mai scurt timp”, a mai spus Oprea.

Comisia Juridica a dat deja aviz pozitiv de urmarire penala cu majoritate de voturi. In schimb, Gabriel Oprea a contestat inceperea urmaririi penale invocand vicii de procedura.

Senatorul Gabriel Oprea le-a cerut colegilor sa-i ridice imunitatea si sa voteze cat mai repede cererea de urmarire penala.
 
Fostul ministru este acuzat de abuz in serviciu pentru ca a folosit nejustificat coloana oficiala de peste 1.600 de ori in primele 10 luni din 2015.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img