marți, 16 aprilie, 2024

Gabriel Sandu a fost pedepsit exemplar    

Distribuie:

Publicat:

A fost pedepsit exemplar pentru ca nimeni sa nu mai indrazneasca in viitor sa faca ce a facut el. Si, probabil, pentru a i se inchide si lui insusi gura. Dupa ce fostul ministru al Comunicatiilor a facut un denunt la Washington, adresat Procurorului General al Statelor Unite, care vizeaza inalti demnitari americani, Tribunalul din Ilfov a luat decizia, deloc intamplator, de a-l mai tine dupa gratii cel putin un an. Si, implicit, sub o stricta supraveghere.

Faimosul ”culoar” a functionat. Culoarul din Justitie. Asa cum l-a denumit Daniel Dragomir, unul dintre fostii sefi ai SRI. Spre deosebire de generalul Dumitru Dumbrava, care i-a spus ”camp tactic”.  La numai o zi dupa ce a devenit public faptul ca fostul ministru al Comunicatiilor a facut un denunt penal la Procurorul General al Statelor Unite impotriva a doi ambasadori americani in Romania si a doua mega-societati, legat de afacerea Microsoft si de presiunile exercitate pentru semnarea si virarea ilegala a zeci de milioane de euro, Tribunalul din Ilfov a luat o decizie fara precedent. A anulat sentinta judecatoreasca prin care Gabriel Sandu urma sa fie pus in libertate in baza deciziei comisiei de eliberari conditionate din penitenciar, din care intotdeauna face parte si un judecator de drepturi si libertati, a raspuns pozitiv recursului formulat de procurorii DNA si a decis – asta este fara precedent – ca fostul ministru al Comunicatiilor sa nu mai poata solicita punerea in libertate decat peste un an. Nici celui mai periculos criminal nu i s-a mai intamplat asa ceva. Gabriel Sandu ispaseste o pedeapsa de trei ani pentru implicarea sa in afacerea Microsoft, iar atunci cand a fost retinut de DNA a facut public faptul ca nu accepta sa devina tap ispasitor pentru toti demnitarii statului care au participat a jaful Microsoft. Ulterior a facut plangeri si denunturi penale, care exista la DNA, dar nu au generat anchete, acestea trimitand, cu probele aferente, la Traian Basescu, la Emil Boc, la conducatorii Microsoft, la Elena Udrea si – sau mai ales – la trei ambasadori aflati in Romania, doi dintre acestia reprezentand Statele Unite. Gabriel Sandu sustine si ofera in acest sens probe, aflate in posesia DNA, ca toti acestia au format un grup criminal organizat, care a fraudat zeci de milioane de euro. Intrucat autoritatile din Romania nu au reactionat si nu au verificat denunturile sale, el s-a adresat atat Procurorului General al Statelor Unite cat si presedintelui Donald Trump. Si iata, a fost pedepsit cu promtitudine.

Dincolo de drama unui om, care este aruncat dupa gratii si pedepsit chiar de sistemul pe care l-a slujit pana la un punct si caruia i-a umplut buzunarele cu bani furati si care apoi s-a impotrivit continuarii acestei faradelegi, motiv pentru care se si afla unde se afla si dincolo de decizia luata ieri de un judecator de la Tribunalul lfov, in mod obligatoriu trebuie sa observam ca sistemul ticalosit continua sa functioneze. Daca lucrurile ar sta altfel, atunci cu certitudine astazi Gabriel Sandu ar fi liber si, in libertate fiind, ar putea denunta pe toate posturile de televiziune uriasa frauda denumita Microsoft si traficul de influenta exercitat de trei ambasadori, doi ai Statelor Unite si unul al Austriei. Au fost institutii si persoane interesate sa-i inchida cumva gura. Si sa-l avertizeze sa se opreasca. Omerta a functionat.

Dar asta inseamna, nici mai mult nici mai putin, ca in ciuda deciziilor Curtii Constitutionale, in ciuda uriasului scandal generat de parteneriatul ilegal SRI-DNA, mosit de Traian Basescu, in ciuda declaratiilor venite din toate partile din interiorul aparatului de Justitie si de la varful SRI ca nu mai exista un camp tactic, ca deciziile judecatorilor nu mai sunt influentate, ca nu se mai dau sentinte politice, iata ca totul a fost infirmat. Si inca la lumina zilei. In cazul lui Gabriel Sandu, campul tactic a functionat la perfectie.

Sorin Rosca Stanescu, jurnalist

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img