joi, 28 martie, 2024

Gafa MONUMENTALA a protejatei lui Buzatu de la Muzeul Judetean Vaslui : Promovarea stanilistei Ana Pauker

Distribuie:

Publicat:

Stalinista Ana Pauker, cea care a contribuit decisiv la instaurarea regimului de crima si teroare, promovata de CJ Vaslui alaturi de femeile celebre ale Romaniei

Una dintre cele mai dure exponente ale comunismului de sorginte stanilista din anii 50 ai secolului trecut, Ana Pauker, este promovata de Consiliul Judetean Vaslui printre femeile celebre ale Romaniei. Ana Pauker apare pe afisul simpozionului stiintific cu tema "Femei celebre ale Romaniei intregi", organizat de Muzeul Judetean Vaslui, in colaborare cu Consiliul Judetean (CJ) Vaslui, condus de Dumitru Buzatu, fost profesor de marxism si leninism.

Alaturi de ea, apar romance celebre prin curajul lor, devotamentul fata de tara ori descoperirile stiintifice, cum ar fi Regina Maria, Elisabeta Braescu, Ecaterina Teodoriu si Ana Aslan.

Ana Pauker este cunoscuta ca fiind unul dintre cei mai puternici lideri din anii comunismului stalinist, a detinut o functie inalta in stat si a contribuit decisiv la instaurarea regimului de crima si teroare.
Romania a condamnat comunismul in anul 2006.

Simpozionul stiintific se va desfasura pe parcursul a doua zile, respectiv 8 si 9 martie 2019, incepand cu orele 10:00, in sala "Stefan cel Mare" a Consiliului Judetean Vaslui.  Evenimentul este inscris in programul "Centenarul Marii Uniri- 2019" al Ministerului Culturii si Identitatii Nationale.

Intr-o interventie telefonica  – protejata lui Dumitru Buzatu – seful CJ Vaslui, stralucita managera a Muzeului Judetean Vaslui a declarat :

 ”A fost o greşeală de editare pe afişul respectiv. Nimeni nu a dorit să provoace o controversă în ceea ce priveşte o anumită alăturare între Regina Maria şi controversata Ana Pauker. A fost doar o greşeală de editare. S-au confundat doar fotografiile. Era vorba despre actuala fotografie, Ştefania Mărăcineanu, femeia care a inventat radioactivitatea artificială. Fotografia s-a înlocuit.” declara mandra de ea Ramona Mocanu

Aceasta a mai explicat că a fost ”o greşeală de editare, o greşeală evident nefericită, dar nu o alăturare voită care să deranjeze”.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img