marți, 19 martie, 2024

Gastile de rromi fura ca-n codru prin Iasi, te ataca cu spray paralizant daca intervii, iar martorii casca ochii ca la circ. Nu mai exista lege pentru acesti infractori

Distribuie:

Publicat:

Intr-o postare publicata pe grupul de socializare "Esti din Iasi daca", un iesean relateaza o recenta experienta prin care a trecut. O intamplare la care martorii nici nu s-au obosit sa intervina, cascand ochii mai ceva ca la circ. Simtul civic a devenit inexistent in randul oamenilor, iar absenta oamenilor legii pe strazi devine din ce in ce mai problematica.

Barbatul a povestit cum aseara, in zona Doi Baieti din Tatarasi, a observat ca o gasca de tigani au pus ochii pe ghiozdanul unei fete. Nu a stat nicio clipa pe ganduri si a sarit in ajutorul ei. Hotii au reactionat rapid la interventia lui si au scos un spray paralizant cu care i-au pulverizat in ochi. Grav este faptul ca in tot acest timp absolut nimeni din cei prezenti in zona nu a intervenit. Nimeni nu intelege de ce. Victima agresorilor a reusit in cele din urma sa primeasca ajutor de la angajatii unui magazin.

"Salut! Aseara in statia 2 baieti (unde-i spalatoria auto), erau in jur de 4-5 tigani si o tiganca, cel mai mare daca avea vreo 17 ani, incercau sa-i fure din geanta unei fete, fapt la care am intervenit. In acel moment mi-am luat un jet de spray cu piper in toata fata de nu am mai vazut nimica vreo 2-3ore si nimeni nu m-a ajutat. Am reusit sa ajung la un magazin (mergeam de parca eram beat) unde am primit ingrijiri. Mersi oamenilor de la acel magazin. Vreau sa atrag atentia la fete cu ghiozdan in spate. Mai uitati-va si inapoi din cand in cand. Si cei care vor sa faca o fapta buna sa intervina. Aveti mare grija ca au spray-uri la ei. Azi imi voi cumpara si eu si cand mai intervin, intervin direct in ochii lor", a scris ieseanul.

Astfel de cazuri sunt semnalate frecvent la politie, dar fiindca infractorii sunt minori, legea nu poate fi aplicata. Iar de cele mai multe ori parca nici nu se vrea acest lucru. In ciuda numeroaselor actiuni de prevenire a furturilor organizate de politisti, talharii actioneaza in continuare fara frica de repercusiuni. Mai rau decat atat, risti sa fii atacat daca intervii. Aceasta lipsa de siguranta in randul iesenilor este o foarte mare problema la care autoritatile ar trebui de urgenta sa reactioneze si sa adopte masuri dure. Preventia a devenit inutila, iar legea pare a fi mai degraba de partea infractorilor si nu a victimelor.

Oamenilor le este frica sa mai mearga pe strada fara gandul ca pot fi talhariti de niste indivizi care in cele din urma pot scapa de pedepse. Ce vremuri am ajuns sa traim domnilor responsabili de ordinea publica?

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img