vineri, 29 martie, 2024

Gata cu diplomatia! Parisul SE RASTESTE la Londra

Distribuie:

Publicat:

Ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire, a afirmat joi ca Marea Britanie trebuie sa achite ceea ce datoreaza la bugetul Uniunii Europene si ca acest fapt reprezinta o conditie prealabila non-negociabila pentru convorbirile privind Brexit-ul, relateaza agentia Reuters, conform agerpres. ”Voi spune ceea ce Margaret Thatcher (fost premier conservator britanic) obisnuia sa spuna: ‘Ne vrem banii inapoi’ ”, a declarat Le Maire, raspunzand intrebarilor din partea parlamentarilor din comisia pentru afaceri economice.

”Putem sa discutam tot timpul despre suma, dar faptul ca Marea Britanie trebuie sa achite ceea ce datoreaza la bugetul Uniunii Europene este o conditie prealabila non-negociabila la inceputul discutiilor privind Brexit-ul”, a afirmat Le Maire. Uniunea Europeana doreste ca Londra sa accepte un proiect de lege care sa acopere partea sa din angajamentele UE privind cheltuielile efectuate in timp ce Marea Britanie era membra a UE, o suma despre care Le Maire spune ca s-ar putea ridica la 100 milioane de euro.
”Achitarea de catre Marea Britanie a restantelor sale …. este o conditie prealabila non-negociabila pentru orice discutii despre viitorul relatiilor noastre”, a mai spus ministrul francez.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img