News Flash:

Gemul de dovleac, o delicatesa de toamna

30 Octombrie 2015
961 Vizualizari | 1 Comentarii
Dovleacul, vedeta lunii octombrie, poate fi transformat intr-un gem delicios, cu gust neasteptat. Iata cum se prepara gemul de dovleac:

Ingrediente
1,5 kg pulpa de dovleac placintar (curatat de coaja si seminte, taiat bucati)
100 gr. ghimbir proaspat (taiat bucati mici)
300 ml suc de lamaie si coaja rasa
200 ml suc proaspat de portocala
sucul proaspat stors de la o lime
1 baton de scortisoara sau jumatate de lingurita praf de scortisoara
1 litru de apa
1 kg zahar brun sau indulcitor lichid (dupa gust)

Mod de preparare
1. Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoare.
2. Intr-o tigaie adanca sau intr-o cratita, se adauga toate ingredientele, cu exceptia zaharului. Compozitia se lasa sa fiarba incet, la foc mic, pana cand dovleacul si ghimbirul devin moi.
3. Se adauga, apoi, zaharul, amestecand constant in preparat, pana la dizolvarea cristalelor.
4. Se adauga scortisoara, se amesteca bine si se lasa compozitia sa mai fiarba, amestecand periodic. Dupa aproximativ o ora de stat pe foc, gemul se va ingrosa.
5. Scoateti batonul de scortisoara din vas, iar compozitia o pasati cu blenderul sau cu mixerul. O alta varianta consta in prepararea dovleacului in bucati mai mici (nu dat pe razatoare), caz in care pasarea compozitiei nu mai este necesara.
6. Gemul fierbinte se pune in borcane, care se ȋnchid foarte bine cu capace si se fierb la bain-marie timp de aproximativ 30 de minute.

dovleacul
Distribuie:  
Incarc...

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Oportunitate!  | #3793
Acum ai posibilitatea să-ți asiguri un venit suplimentar lunar, lucrând acasă! Accesează acest proiect care te învață, pas cu pas, cum să faci bani pe net. Vei găsi o echipă dinamică, multă seriozitate și, mai ales, posibilitatea reală și verificată prin care tu să câștigi bani! Fii curajos, încearcă! Pentru mai multe detalii trimite acum un mesaj cu textul INFO la adresa de email: nicufarcas@gmail.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1048 (s) | 25 queries | Mysql time :0.018831 (s)

loading...