vineri, 29 martie, 2024

George Clooney revine in televiziune dupa o pauza de aproape 20 de ani

Distribuie:

Publicat:

Actorul si regizorul american George Clooney va produce, va regiza si va juca intr-un nou serial TV, "Catch-22", adaptat dupa romanul omonim scris de Joseph Heller, revenind astfel in televiziune la aproape 20 de ani dupa ce a parasit distributia serialului "Spitalul de Urgenta" ("ER"), informeaza AFP.

Noul serial va contine sase episoade, a anuntat, intr-un interviu acordat pentru The Hollywood Reporter, Amy Powell, presedintele studioului Paramount Television, care va produce "Catch-22" in colaborare cu Anonymous Content.

In aceasta perioada au loc negocieri si cu platforma de streaming video Hulu in vederea includerii acesteia in echipa de productie, a dezvaluit pentru AFP o sursa, confirmand informatiile publicate de mai multe companii mass-media americane.

Potrivit declaratiilor facute de Amy Powell, actorul George Clooney, in varsta de 56 de ani, care are in palmares doua premii Oscar, va primi aproximativ 1 milion de dolari per episod pentru prezenta sa in serialul "Catch-22".

Va fi pentru prima data cand George Clooney va interpreta un personaj recurent intr-o productie de televiziune dupa ce a jucat in "Spitalul de Urgenta" (1994-2009), serialul care i-a adus celebritatea.

In acel serial foarte popular, starul american a interpretat rolul medicului Doug Ross, care a demisionat din spitalul din Chicago in care se desfasura actiunea show-ului TV in episodul difuzat in Statele Unite pe 18 februarie 1999. Dupa aceea, George Clooney s-a lansat in cinematografie si de-a lungul anilor care au urmat si-a construit o cariera de succes pe marele ecran.

Ulterior, starul american a avut cateva aparitii episodice in serialul "Spitalul de Urgenta", inclusiv in 2009, anul in care a fost difuzat cel de-al 15-lea sezon al show-ului TV, care a fost si ultimul.

Romanul lui Joseph Heller, care a fost deja adaptat pe marele ecran de regizorul Mike Nichols in 1970, are o actiune plasata in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial si evoca aventurile fictive ale capitanului John Yossarian, un aviator american care incearca sa se sustraga operatiunilor militare pretinzand ca era afectat de o maladie mintala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img