joi, 28 martie, 2024

George Maior, intalnire cu inaltii oficiali de la Washington, dupa atacul lui Putin la adresa Romaniei

Distribuie:

Publicat:

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a avut, luni, 16 iulie 2018, o întrevedere cu preşedintele Comitetului de Informaţii din Camera Reprezentanţilor, congresmenul republican Devin Nunes, în contextul recentelor critici ale Rusiei la adresa sistemului de apărare antirachetă.

”În cadrul dialogului, cei doi oficiali au abordat teme actuale de interes major de pe agenda bilaterală şi evoluţiile recente pe subiecte de maxim interes în planul relaţiilor internaţionale. În cadrul discuţiilor a fost apreciat nivelul excelent al Parteneriatului Strategic româno-american, cu accent pe dimensiunea politico-militară şi cooperarea excepţională la nivelul serviciilor de informaţii. Au fost trecute în revistă rezultatele Summit-ului NATO şi alte subiecte precum securitatea la Marea Neagră, apărarea antirachetă, rolul regional al României, perspectivele securităţii energetice în regiune.

În contextul recentelor critici ale Rusiei la adresa sistemului de apărare antirachetă, cele două părţi au evocat beneficiile majore ale apărării antirachetă pentru securitatea aliaţilor NATO. Ambasadorul României, George Cristian Maior, a subliniat valenţele defensive ale scutului antirachetă şi importanţa sa strategică pentru România, pentru Statele Unite ale Americii şi statele NATO în ansamblu.”, arată un comunicat al Ambasadei României în SUA.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img