vineri, 29 martie, 2024

Georgia si Argentina in pasi de dans pe scena din localitatea Vetrisoaia – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Momente unice marti, 6 august, pe scena Teatrului de Vara din localitatea vasluiana Vetrisoaia, acolo unde spre deliciul publicului prezent au desfasurat programe artistice doua Ansambluri Folclorice de nivel international.Dansul este pentru mulţi un mod de relaxare, de distracție, de socializare și un prilej de bună dispoziție. Să dansezi înseamnă să te bucuri, să fii liber, să te mişti în felul tău şi să te uneşti cu muzica. Dansatorii interpretează pe muzică, diferite ritmuri, utilizând tehnici și figuri specifice și coregrafii spectaculoase și poate fi considerat o combinație extrem de reușită între sport și artă, asta au demonstrat artisti din Argentina( Santiago del Estero) si Georgia (TSU Flyng Georgians), participanti ai Festivalului International “Hora din Strabuni” desfasurat in perioada 2-6 august, in municipiul Vaslui, pe scena din Vetrisoaia.

Programul artistic a inceput in jurul orei 15:30, iar timp de aproximativ 60 de minute, artistii au performat in pasi de dans traditionali zonei din care provin.

Locuitorii comunei Vetrisoaia au fost incantati de vizita oaspetilor si au ramas profund impresionati de lectia de dans oferita de cele doua grupuri de dansatori internationali care au debutat pe scena . Unul dintre cei care au remarcat energia si libertatea de exprimare prin aceasta forma, dansul, este chiar Corneliu Stinga, primarul comunei Vetrisoaia.

“As dori sa incep prin a-i felicita pe oaspetii nostri pentru lectia de dans si spectacolul oferit pe scena Teatrului de Vara din localitate . Vreau sa le multumesc sincer pentru ca au acceptat aceasta invitatie si au batut atat amar de drum pentru a ne incanta privirea  si a ne face cunoscute dansurile lor traditionale . Este o premiera pentru noi ,ca oaspeti sa ne bucuram de doua ansambluri folclorice de nivel international. Ii mai asteptam sa ne bucure privirea si cu alta ocazie “ declara primarul Corneliu Stinga

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img