joi, 28 martie, 2024

Germania va fi impanzita de camere de supraveghere. Parlamentul german a aprobat LEGEA

Distribuie:

Publicat:

Camera inferioara a parlamentului german (Bundestag) a aprobat joi seara un proiect de lege ce prevede sporirea supravegherii video in locuri publice cum sunt centrele comerciale si stadioanele, in contextul cresterii preocuparilor in Germania dupa mai multe atacuri violente comise de militanti, relateaza Reuters, conform Agerpres.

Supravegherea este un subiect sensibil in Germania, tara in care au ramas amintiri legate de verificarile pe care le faceau serviciul secret Stasi in Germania de Est si Gestapo-ul in timpul regimului nazist.

Dar preocuparile fata de securitate in Germania au crescut dupa atacurile comise asupra unor femei la Koln, in 2015, in ajun de Anul Nou, valul de violente asupra civililor din vara anului trecut si atacul cu camion comis la un Targ de Craciun din Berlin care s-a soldat cu 12 morti.

Potrivit proiectului de lege, autoritatile regionale pentru protectia datelor vor trebui sa revizuiasca deciziile luate privind instalarea de camere de supraveghere in spatii publice si autoritatile vor trebui sa ia in considerare mai mult pe viitor preocuparile legate de securitate.

Protejarea vietii, a sanatatii si a libertatii vor fi de o importanta aparte in spatiile cu monitorizare video cum sunt arcade comerciale, sali de sport, parcuri auto precum si autobuze si trenuri.

Legea are la baza un pachet de masuri anuntate anul trecut de ministrul de interne Thomas de Maiziere si cel al Justitiei Heiko Maas pentru a spori securitate interna.

Bundestagul a aprobat de asemenea ca politia federala sa foloseasca sisteme automate pentru a citi numerele de inmatriculare ale masinilor, camere video amplasate pe corp precum si sa inregistreze apeluri telefonice in centre de control.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img