sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Gest FARA PRECEDENT facut de Klaus Iohannis, de Ziua Armatei

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Klaus Iohannis participa miercuri la ceremonia militara cu prilejul Zilei Armatei Romaniei care are loc in Parcul Carol din Capitala. La aceasta ceremonie sunt prezenti si presedintii celor doua camere ale Parlamentului, Calin Popescu Tariceanu, seful Senatului, si Liviu Dragnea, seful Camerei Deputatilor. Alaturi celor 3 le sunt premierul Mihai Tudose, ministrul Apararii, Mihai Fifor, ministrul Internelor, Carmen Dan, si patriarhul Romaniei, Daniel.

Un gest fara precedent in mandatul sau de presedinte a facut Klaus Iohannis. A refuzat sa ii salute pe sefii celor doua camere ale Parlamentului. Langa Iohannis a fost asezat Fifor, care ii are, la prezidiu, in stanga sa, pe Tariceanu si Dragnea. De altfel, Dragnea si Tariceanu au refuzat sa se prezinte la Cotroceni cand au fost instalati ultimii 3 ministri din cabinetul Tudose. Dragnea a declarat ca nu va mai merge la Cotroceni decat dupa alegerile prezidentiale din 2019.
La 25 octombrie este sarbatorita Ziua Armatei Romaniei. Cu aceasta ocazie, va fi arborat Drapelul national la sediile institutiilor militare, se va ridica Marele Pavoaz la bordul navelor militare maritime si fluviale si vor fi organizate ceremonii militare si activitati comemorative in toate garnizoanele din tara, in teatrele de operatii si in tarile in care Romania are acreditati atasati ai Apararii, potrivit mapn.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img