marți, 19 martie, 2024

Gestul minunat al tinerei nevoiase care a gasit 19.000 de euro si i-a predat Politiei: «Nu erau banii mei munciti!» – video

Distribuie:

Publicat:

Într-o societate ca a noastră, în care modelele sunt deformate, dintre cei mulți, tăcuți, care îndură cu stoicism greul vieții, sunt cei care ne demonstreză că doar bunul simț și educație pot repune lucrurile în matca lor firească, omenească.

Ana Manole este o tânără angajată a centrului comercial Carrefour Felicia din Iași, care distribuie ziare în parcarea magazinului. Pe 10 februarie, ea a găsit  o borsetă în care se afla o sumă mare de bani şi a hotărâr că e normal să o predea Poliţiei.

Banii fuseseră pierduţi de către o femeie de 64 de ani, care fusese pe 6 februarie la o casă de schimb valutar din zonă unde a convertit lei în euro, suma totală aflată în portofel ridicându-se la 19.160 de euro.

Tânără angajată a centrului comercial, de condiţie modestă, a observat portofelul rătăcit într-un colţ al parcării abia la patru zile după ce fusese pierdut. Spune că l-a ridicat fără să verifice conţinutul şi că a aşteptat, în prima fază, ca cineva să-l revendice.

Marţi, 11 februarie, a mers la Poliţie, iar oamenii legii au chemat-o pe femeia care depusese o plângere despre faptul că i-a fost furată borseta.

Ana Manole spune că nu erau banii ei munciţi şi că n-a luat deloc în calcul varianta de a-i păstra, deși câştigă din activitatea de vânzător ambulant de ziare doar în jur de 1.500 de lei pe lună şi trăieşte, alături de familia sa, în condiţii modeste.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img