joi, 28 martie, 2024

Gheorghe Nichita lanseaza acuzatii halucinante! Securistul Victor Ponta l-ar fi aruncat in spatele gratiilor

Distribuie:

Publicat:

Gheorghe Nichita a acordat un interviu pentru DCNews in care a facut dezvaluiri bomba despre Victor Ponta dupa detonarea Elenei Udrea. Este cel mai grav denunt facut de un social-democrat impotriva fostului premier.

Domnule Gheorghe Nichita ce ati simtit dupa ce au aparut dezvaluirile Elenei Udrea care il vizeaza pe Victor Ponta, fostul dvs presedinte de partid si premier?

”M-am simtit tradat. De atata timp cautam o explicatie pentru ceea ce mi s-a intamplat si nu gaseam: pe cine am nemultumit, cine dorea sa fiu scos din toate functiile din partid, sa fiu eliminat din politica. Elena Udrea da o explicatie… e dureros. De la un punct incolo spune lucruri care par sa se lege intr-un fel ce lamureste multe. Am avut o relatie buna cu Victor, l-am inteles si cand era revoltat si cand ramasese singurul care se batea, in partid. A venit un moment cand eu si alti colegi i-am facut opinie negativa premierului Ponta, care venise cu Legile Justitiei. Daca vrei sa distrugi partidul, cu astea o sa reusesti. E nevoie doar de un denunt si o sa ne aresteze liderii, si sigur vor gasi denunturi. Stati linistiti, ca o sa dam legea raspunderii magistratilor, nu va temeti de abuzuri ca o sa se echilibreze sistemul. O sa se aseze. Rezultatul: multi dintre cei care conduceau partidul au fost eliminati prin mijloace judiciare. De la Nastase, la Mitrea si la toti ceilalti. A fost o sedinta CEx la Sinaia, in 2015. Eu si Mazare am incercat sa-i explicam ca prin forta vor sa elimine PSD de pe scena politica. Nu trece mult si eram arestati”.

Sunteti intr-un moment dureros, sunteti suparat, ce veti face?

”Am foarte multe anunturi de facut. Am stat alaturi de Ilie Sarbu, de Dragnea, de Geoana si de Ponta, stiu multe despre  culisele politicii, am fost la varful acesteia atunci cand se decidea. Nu ca acum, cand poate s-a dorit ca Moldova sa nu mai aiba pe nimeni in conducerea PSD. Cat am stat in puscarie, venea procurorul in fiecare zi: da-mi-l pe Ponta si scapi, de ce nu-l dai? Dupa vreo trei luni, nu-l mai cereau pe Ponta: da-mi un ministru si esti liber. Sistemul isi schimbase stapanul”.

Ce-i reprosati fostului presedinte de partid?

”Victor ar trebui, din respect pentru noi, sa spuna ceva, nu ca ii cere Codrin Stefanescu. De ce refuza? Poate ca si tacerea e un raspuns. Acest refuz al lui Ponta trimis prin sms noua ne spune multe, e mai clar ca un raspuns la ceea ce zice Udrea. Stiti, cand comunicam prin sms, dupa ce a inceput eliminarea mea din politica, se facea ca sufera, ca ii pare rau. Faptul ca, acum, nu iese la dialog, e foarte grav.

‘A bagat prevederea peste capul nostru. Si eu si Olguta ne-am impotrivit. La o luna de zile eram arestat. Acum nu pot vorbi mai mult, dar cand voi ajunge la proces am sa arat lumii dosarul’

I-am spus eu si altii: hai sa nu bagam in statut chestia cu integritatea, pentru ca o vor folosi dusmanii nostri, care ne fac dosare inventate doar ca sa elimine conducerea PSD. A bagat prevederea peste capul nostru. Si eu si Olguta ne-am impotrivit. La o luna de zile eram arestat. Acum nu pot vorbi mai mult, dar cand voi ajunge la proces am sa arat lumii dosarul. Cronologia spune multe, mai ales in lumina declaratiilor Elenei Udrea.

Pe George Maior l-am cunoscut de cand era senator. Stiam ca sunt apropiati. Acel plan, cu Ponta presedinte, Maior premier, ar fi necesitat curatarea PSD de anumiti oameni, ceea ce procuratura a si facut.

Si o ultima amintire despre Ponta, care il tot acuza pe Dragnea de tradare: cand a ajuns presedinte nu i-am dat votul, am ramas in tabara lui Geoana. Trebuia sa te orientezi, mi-a spus, cand m-am dus dupa aceea sa-i strang mana. Cum adica, iti plac tradatorii? Nu. Dar tradarea mi-ar fi placut, trebuia sa te orientezi. Eram 11 vicepresedinti dupa ce a plecat Geoana. Din cei 11 nu cred ca a mai ramas unul, iar majoritatea au fost eliminati prin metode judiciare.Cred ca ar trebui sa reluam si discutia cu ce i s-a intamplat lui Nastase. Noua ne spuneau Ponta si Sarbu ca nu exista negocieri cu Basescu, Maior sau Morar, acum recunoaste Udrea ca aveau intelegeri secrete. Apoi discutam si de ce se cerea Stolojan premier, in 2009, in PSD. Avem ce discuta, numai sa nu fuga Ponta, sa nu se ascunda pe Facebook, sa aiba curajul sa stea cu noi de vorba, ca oamenii, fata in fata!”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img