joi, 28 martie, 2024

Ghita arunca in aer Romania cu noi ACUZATII la adresa lui Coldea si Kovesi

Distribuie:

Publicat:

Sebastian Ghita a revenit in forta cu un nou episod. Este vorba despre episodul 8 din serialul sau de dezvaluiri, un episod in care fostul deputat le aduce acuzatii extrem de grave capilor „Binomului SRI-DNA”, generalul Florian Coldea si Laura Kovesi. In episodul 8 difuzat de postul Romania TV, luni 16 ianuarie 2017, de fapt, o inregistrare audio, Ghita sustine ca Florian Coldea si Laura Kovesi sunt in realitate ofiteri ai unui serviciu secret strain, insa nu dezvaluie care ar fi acest serviciu, precizand doar ca este vorba despre o tara partenera Romaniei, potrivit luju.ro.

In mod normal, in urma acestor dezvaluiri, la nivelul Parlamentului ar trebui convocata de urgenta o comisie de ancheta care sa verifice dezvaluirile lui Sebastian Ghita. Iar fostul deputat trebuie sa fie luat serios in considerare, avand in vedere ca este fost membru al Comisiei parlamentare de control asupra activitatii SRI, calitate din care a avut acces la nenumarate secrete. Ca sa nu mai spunem de prietenia sa cu Florian Coldea si chiar si cu Laura Kovesi, asa cum sustine.

De asemenea, in mod normal, presedintele Romaniei Klaus Iohannis ar trebui sa o convoace de urgenta pe sefa DNA si sa ii ceara acesteia sa demisioneze din fruntea parchetului anticoruptie. Pentru ca este evident ca Laura Kovesi nu se mai bucura de credibilitate dupa dezvaluirile lui Ghita, iar prezenta ei in fruntea DNA risca sa vulnerabilizeze chiar DNA.

Mai important este insa altceva: Parchetul General ar trebui sa se sesizeze si sa deschida un dosar de urmarire penala pentru infractiunea de tradare, pentru a cerceta daca Florian Coldea si Laura Kovesi sunt sau nu agenti ai unui serviciu secret. Daca ceea ce spune Sebastian Ghita este adevarat, vestile sunt extrem de proaste pentru capii „Binomului SRI-DNA”. Coldea si Kovesi ar putea face intre 10 si 20 de ani de puscarie, caci cu atat se pedepseste tradarea.

Prezentam prevederile art. 394 din Codul penal:

„Art. 394 – Tradarea

Fapta cetateanului roman de a intra in legatura cu o putere sau cu o organizatie straina ori cu agenti ai acestora, in scopul de a suprima sau stirbi unitatea si indivizibilitatea, suveranitatea sau independenta statului, prin:

a) provocare de razboi contra tarii sau de inlesnire a ocupatiei militare straine;

b) subminare economica, politica sau a capacitatii de aparare a statului;

c) aservire fata de o putere sau organizatie straina;

d) ajutarea unei puteri sau organizatii straine pentru desfasurarea unei activitati ostile impotriva securitatii nationale,

se pedepseste cu inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img