vineri, 29 martie, 2024

Gica Hagi s-a DEZLANTUIT! Atacuri DURE la adresa Nationalei: “Nu facem nici doua pase. Am vazut jucator convocat care a avut doua iesiri periculoase, cu bautura. Se imbata de doua ori, dar trebuie sa fie la lot”

Distribuie:

Publicat:

Bucuria victoriei obtinute in fata iesenilor, 1-0, nu a tinut prea mult. Chiar la finalul partidei, Gica Hagi a aflat ca selectionerul Cosmin Contra nu a chemat decat un jucator de la Viitorul, Alexandru Cicaldau, pentru amicalele cu Chile si Finlanda, din 31 mai si 5 iunie.

"Nu sunt ochi pentru noi, suntem prea mici ca sa fim bagati in seama. Un singur jucator de la Viitorul mi se pare foarte, foarte, foarte putin. Este dreptul lui Contra, el face convocarile, el raspunde, dar nu inseamna ca o face bine. Pana aici am fost. Am inghitit, am tacut din gura, dar cand am vazut asta, mi s-a ridicat tensiunea. Soc! Nici nu stiu restul lotului", a spus "Regele", care a tunat la conferinta de presa, inceputa la ora 00:30.

Gica Hagi a precizat ca mai multi jucatori de la Viitorul meritau la echipa nationala, printre care Ianis Hagi si Bogdan Tiru. In conferinta maraton, Hagi l-a criticat extrem de dur pe Cosmin Contra si pe colaboratorii sai, acuzand ca se fac convocari pe interese.

"De ce nu este Ianis?"
"Chiar daca este baiatul meu, Ianis e capitanul Viitorului, echipa de pe locul 3, echipa cu cel mai frumos fotbal, cel mai bun in pregatire, cel mai decisiv in 2018, el si Mitrita, din Liga 1. E cel mai bun jucator sub 21 de ani care exista in Romania. O spune statistica! Si nu este convocat, iar Contra zice ca vrea sa intinereasca echipa.

Dar de ce se intampla? Ca este baiatul lui Hagi. Aceeasi poveste de acum 3 ani. De ce nu ii dai sansa, cum mi-a dat-o mie Lucescu la 17 ani? Nu, il lasam la coada, cum il lasase si Fiorentina, mi-l ascundeau. Cica Fiorentina l-a dezvoltat! Ce a dezvoltat? Nu, il dezvolta Viitorul! Cum a facut-o inainte, o face si acum. Il creste sa devina jucator mare. A demonstrat-o, de la 14 ani, de cand a debutat la lotul national, a fost competitiv si cel mai bun pasator de la loturile nationale, la toate varstele. Au fost oamenii lui si au vazut meciurile din pregatire. Ianis, de departe cel mai bun jucator. Bai baietilor, Gane, Mihalcea, voi intelegeti fotbal? Voi ati castigat ceva? Ce vedeti cand va trimite Contra? A inceput campionatul, pase de gol si goluri”

"Ce sa faca Tiru, sa se imbete?"
"Tiru e capitanul echipelor nationale la toate categoriile de varsta, a iesit campion cu Viitorul, in unele meciuri avea 100% dueluri castigate. Da-i o sansa! Am vazut jucator convocat care a avut doua iesiri periculoase, cu bautura. Se imbata de doua ori, dar trebuie sa fie la lot. Sa ma scuze Nedelcearu, dar asta este realitatea. Ce trebuie sa faca Tiru, sa se imbete si el? Invat lucruri in Romania care nu au nicio legatura cu performanta. Cosmine, vii din Spania! Ce faci? Tu nu te pui in mintea lui Tiru? Ma scuzi, este de la campioana Romaniei, nu de la o echipa care nici nu a intrat in play-off. A jucat titular la toate loturile nationale, de zece ori mai mult decat ala pe care l-ai luat".

"Convocarile se fac prin spate!"
"Cosmine, baga un semn de intrebare mare. Mare! Nu se poate asa ceva. Cine comanda lucrurile? Toate indiciile mele duc spre acest lucru, ca se fac convocarile prin spate. Sunt prea multi de la Viitorul? Poate se supara cineva, Cosmine, care ti-e drag tie. Si poate face convocarile. Este 100% cineva in spate care-ti spune ce sa faci. Credeam ca in Romania este totul sportiv, dar probabil sunt prin spatele birourilor sau in spatele usilor inchise. Eu m-am mutat la Constanta si ora exacta se da la Bucuresti. Eu sunt in provincie. Si o echipa din provincie a avut tupeul sa iasa campioana. A suparat mult. E o seara grea pentru Cosmin. Astept maine, poimaine, sa vedem ce zice. Dar sa vorbeasca despre jucatori. Trebuie sa-i iei pe cei mai buni. Chiar daca sunt de la Hagi, din provincie, chiar daca nu vor altii.

Cosmine, cand erai la Dinamo, am terminat in fata ta. Probabil ca te-ai suparat ca jucatorii mei au jucat mai bine decat ai tai. Am deranjat ca am castigat campionatul. Stiu eu pe cine, dar tac. Las timpul sa va dea raspunsul. Stiu un lucru: uleiul iese la suprafata si minciuna nu are pasi multi.

Ce sa fac, Cosmine? Am investit in tineri si probabil ca ziua de maine va fi a mea. Te superi, asta e. Sa fii sanatos, sa dea Dumnezeu sa faci bine, sa ne duci la campionate europene si mondiale, dar eu nu cred. In conditiile astea, nu cred. Pe zi ce trece inteleg ca asa e Romania. De asta se spune tot mai des «This is Romania!». Nu suntem pe drumul bun. Hai sa ne trezim!”

"Ia campioni, Cosmine!"
"Sunt valorosi, sunt capitani. Am crescut campioni. Campionul a creat campioni, asta nu intelege Cosmin. Daca vrei sa ajungi antrenor mare, ia campioni, Cosmine! Astia au sange de campioni, au personalitate! Dar nu este fantastic ce a facut Hagi, nu este o minune! Nu este pentru tine si pentru o gasca. Zic si eu de gasca, asa cum a zis presedintele federatiei. Ce spun eu nu are legatura cu conducerea, cu partea administrativa, are legatura cu partea tehnica. Am tot respectul pentru partea administrativa. Eu vorbesc despre partea tehnica, incepand cu Stoichita si directorii de la loturile nationale. Care este obiectivul vostru, doar sa va prezentati?

Mihai, domnul Stoichita, ce facem? Domnul director tehnic, baietii astia sunt seriosi si vor sa faca treaba. Si nu sunt convocati. Ma faceti sa rad, inseamna ca nationala Romaniei este prea valoroasa. De fapt, este Belgia, Olanda, Spania. L-au adus pe Moti, a stat doua saptamani si nu a jucat un minut. Jucator de 33 de ani. Cu tot respectul, ca stie ca-l stimez, dar ce a facut doua saptamani acolo? A capatat experienta? Iar pe Tiru il lasi la Constanta. Si ne aruncati in fata ca intineriti echipa".

"Ganea, gata, te-ai transferat!”
"De ce nu este Ganea? Cel mai bun din Romania. Ce sa-i zic? Gata, te-ai transferat! Am patit-o si eu! Te-ai transferat si nu mai ai nevoie de cota. Ca la nationala se face cota jucatorului la nationala, ca sa-l vindem. De fapt, asta inseamna promovarile alea, cand intra unul cate 5 minute, cota. Nu, promovare se face cum au facut Piturca si Lucescu. Daca te-am luat, te bag direct titular. Nu facem cifre, sa-i promovam pe aia care merita, sa facem performanta!"

"Saracii de noi, nu facem nici doua pase"
"Sansa mea a fost ca pe vremea mea sa fie un om la nationala care selectiona cum trebuie, nu avea frica, lua valoarea. Cosmine, ai fost cu noi, in grupul ala. Acum se ia cine este prieten, cine are o relatie. Sa joace prietenii. Ca si asa nu conteaza. Ce, avem vreo strategie sa devenim cei mai buni? Nu! Noi facem lucrurile la loturile nationale doar ca sa existam. Sa ne bucuram cand facem un rezultat cu aia din linia a doua, a treia.

Si cand dam de aia din prima linie, 3-0! Acasa, in deplasare, nu miscam. Saracii de noi, nu facem nici doua pase. Suntem incapabili sa avem posesie. Si ne pacalim. Au jucat cu Israel. Voi ati vazut cine a jucat la Israel? Unul mai gras decat mine. Si au zis ca ce mare meci au facut ei. Susaneaua aia? Cu baiatul ala care era la retragere. Pai, joc si eu. Cosmine, trebuie sa ma convoci, ca sa ma retrag. Dom'ne, ca ce meci! Stati usor, ca Olanda ne-a dat 3, Polonia ne-a dat 3. Nu va aruncati asa! Ne dam mari cu ce am facut in Israel?!".

"L-ati trimis sa se faca de ras!"
"Nationala Romaniei de tineret joaca in deplasare cu Anglia, campioana mondiala. Si tu ce faci? Iei patru juniori ca sa slabesti echipa? Sa debuteze 3 minute la nationala? Adica, nu te intereseaza rezultatul? Si antrenorul de la tineret nu spune nimic. Bai omule, dar tu nu spui nimic? Cand am vazut cum incepe meciul, am crezut ca o sa ia 10. L-ati trimis pe Ianis, pe Nedelcu si pe ceilalti sa tina piept campioanei mondiale.

Daca le dadeau 10? Probabil ca i-ati trimis sa se faca de ras. Asa gandesc eu. Dar uite ca nu s-a facut de ras! Baiatul meu a fost cel mai bun, a desenat pe teren. Cosmin nu a vazut meciul? Si acum mergem sa jucam cu Portugalia. Pai, nu pregatesc meciul asta? Dar voi credeti ca vrem sa ne calificam? Eu cred ca nu!".

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img