vineri, 19 aprilie, 2024

Gigantul Mosanto, obligat sa plateasca miliarde de dolari unui cuplu care ar fi facut cancer

Distribuie:

Publicat:

Un juriu din California, Statele Unite, a dat o decizie fara precedent prin care obliga Mosanto la plata a 2,055 miliarde de dolari ca urmare a unui proces intentat de catre cuplul Alva şi Alberta Pilliod,

Aceştia au acuzat ca produsul Round Up, pe care l-au folosit de-a lungul a trei decenii, un insecticid produs de catre Mosanto, foarte popular pentru eliminarea buruienilor din culturi, a fost cauza pentru care amandoi au dezvoltat acelaşi timp de cancer: limfom non-Hodgkin, noteaza descopera.ro, care citeaza CNN.
 
Unul dintre avocatii cuplului, Brent Wisner, a declarat ca acest verdict reprezinta un avertisment pentru Mosanto ca trebuie sa işi schimbe politicile legate de producerea şi folosirea de substante periculoase sau cu potential periculos in produsele comercializate. Bayer, compania care detine Mosanto, declara ca nu sunt multumiti cu verdictul care a fost dat. De asemenea, ei sustin ca glifosatul, un compus chimic despre care se crede ca ar fi cauzat imbolnavirea celor doi soti, este complet sigur. 
 
Bayer declara, de asemenea, ca dovezile aduse de catre avocatii cuplului nu sunt concludente şi inconsistente cu declaratia agentiei americane de protectie a mediului, care a catalogat glifosatul ca fiind sigur atunci cand este folosit in mod corespunzator. Trebuie facuta precizarea ca procesele care incrimineaza glifosatul au devenit mai dese ca urmare a unui anunt al Organizatiei Mondiale a Sanatatii in care se sugereaza ca susbtanta ar putea fi cancerigena. D.H.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img