vineri, 19 aprilie, 2024

Gigi Becali ia o decizie RADICALA: “Gata m-am lasat de afaceri”! Ce l-a indemnat sa recurga la acest gest

Distribuie:

Publicat:

Finantatorul FCSB, Gigi Becali, a anuntat ca s-a lasat de alte afaceri, pentru a se concentra numai asupra fotbalului. El promite ca echipa sa va fi calificata in optimile Ligii Campionilor la anul, pe vremea aceasta.

"La Steaua incepe o noua era, eu mi-am pus in cap ca sa ma bat cu echipele mari din Europa. Ca nu mai fac alta activitate. M-am lasat de alte afaceri, nu ma mai intereseaza. Fac numai fotbal si vreau sa castig multi bani din fotbal. Multi, nu 3, 7, 9, 10, ci 30, 25 de milioane pe an din fotbal. Asta mi-am pus in cap si atunci severitate maxima", a spus Becali, la Pro X, conform News.ro.

El a precizat ca se gandeste tot timpul cum sa faca sa transfere doi jucatori romani, lasand sa se inteleaga ca unul ar fi mijlocasul Alexandru Baluta de la CSU Craiova. Becali spune ca ar fi putut sa intervina si sa-l cumpere pe mijlocasul Alexandru Mitrita de la Pescara. Insa mai are jucatori pe acel post, astfel ca le-a permis oltenilor sa-l pastreze.

"Am vreo doi jucatori, numai la ei ma gandesc cum sa fac sa-i iau. Numai romani, nu mai iau straini. Si din republica Oltenia. Nu dau trei milioane pe el (n.r. – pe Alexandru Baluta), dau numai doua, atat dau. Vreau un jucator si dau doua milioane pe el, ce mare lucru? Puteam sa-l iau pe Mitrita. Nu vreau sa discutam de Mitrita, sa se supere toata lumea pe mine, ca abia m-am impartasit. Ce fac, incep sa ma laud iar? Nu mai are rost sa vorbim de Mitrita, daca e jucatorul Craiovei. E un jucator extraordinar, imi place, dar avem pe postul ala", a afirmat Becali.

Omul de afaceri i-a gasit loc in echipa lui Olimpiu Morutan, care va fi transferat de la FC Botosani: "Mie imi place Morutan sa joace al doilea mijlocas. I-am spuis lui Dica, eu vreau o echipa care sa joace 4-2-3-1, dar cu acel mijlocas, unul dintre ei, marcator, mijlocas ofensiv, optar, sa fie intre opt si zece. Morutan alearga foarte mult si il vad acolo, mijlocas central recuperator. Eu vreau sa jucam 4-1 si cinci atacanti."

Becali caracterizeaza anul 2017 ca fiind unul exceptional si promite pentru 2018 calificarea echipei FCSB in primavarea Champions League.

"A fost un an exceptional. Anul acesta, pentru ca suntem in primavara (n.r. – in Liga Europa), spun exceptional, pentru ca am incasat si sumele alea de bani si mai trebuie sa luam cateva milioane… Suntem la doua puncte, nu e mare lucru. De fapt nu suntem la doua, pentru ca golul pe care l-a anulat arbitrul in meciul cu Astra e doua puncte. Noi am castigat meciul ala. Eu ma astept la anul, pe vremea asta, sa fim deja calificati in primavara de Champions League. In noul sistem avem si coeficient mai mare. Nu va inchipuiti ce inseamna echipa asta imbatranita cu un an, experienta jucatorilor, puterea jucatorilor, calitatea tehnica imbunatatita, toate", a adaugat el.

Patronul FCSB mai spune ca are inca incredere in Denis Alibec, dar va depinde numai de el daca va prinde un transfer in strainatate, pentru ca la echipa antrenata de Nicolae Dica nu prea ar mai avea loc.

"Alibec ramane la Steaua, dar daca ramane la Steaua el nu va juca. Daca el joaca si se pregateste, el pleaca. Pentru ca echipele care l-au vrut nu au uitat de el. Ca aia nu stau sa traduca ca el are mofturi si ca face si ca drege. Inca il mai studiaza. Daca el se antreneaza bine si joaca bine in primavara, el pleaca. Ori pleaca, ori ramane la Steaua si nu joaca. Daca are valoare, pleaca, daca nu are, nu joaca nici la Steaua. La Steaua, nu suntem mediatori si educatori. Aici este razboi si la razboi… Nu suntem gradinita, sa-l educam pe Alibec sau sa educam copii. Ori esti barbat, ori nu esti. Daca nu esti, du-te, tata, si lasa-ne, ca te tinem pe banca! Sa stie toata lumea si Alibec! Balasa, accidentat, statea pe tunel si avea emotii. Am crezut in el si inca mai cred in el (n.r. – Alibec), ca valoare, insa trebuie sa inteleaga ca aici e razboi, nu e educatie de copii, e unitatea de elita Steaua, unde au loc barbati puternici, razboinici. Nu se pune problema sa vina Burca (n.r. – de la FC Botosani). (nr.r – despre Golofca) Paguba e paguba, am uitat-o si la revedere. Il trecem in rezerva, gata, altul. La revedere, am pierdut banii, care e problema?", a precizat Becali.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img