joi, 28 martie, 2024

Gigi Becali in ALERTA! Nepotii si finii lui, luati PE SUS de MASCATI: Acuzatii GRAVE

Distribuie:

Publicat:

Politistii efectueaza, joi dimineata, 38 de perchezitii la sediile unor firme din domeniul agricol, al constructiilor si al comertului, ai caror reprezentanti sunt banuiti de evaziune fiscala si spalare a banilor, cu un prejudiciu de aproximativ cinci milioane de euro, urmand sa fie puse in aplicare 47 de mandate de aducere. Respectivele firme apartin nepotilor si finilor lui Gigi Becali, potrivit Romania TV.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, efectueaza 38 de perchezitii in Bucuresti si in judetele Ilfov, Constanta si Calarasi, la sediile sociale si punctele de lucru ale unor firme si la locuintele persoanelor ce coordoneaza activitatea acestora.

In cauza se efectueaza cercetari cu privire la savarsirea de catre reprezentantii unor societati comerciale, ce si-au desfasurat activitatea in domeniul agricol, al constructiilor si comertului, a unor posibile infractiuni de evaziune fiscala si spalare a banilor. Cei in cauza ar fi evidentiat cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale ori alte operatiuni fictive. In fapt, in contabilitatea acestor societati ar fi fost inregistrate facturi emise de ‘societati-fantoma’ (care nu au functionat niciodata la sediul declarat, nu au avut angajati sau mijloace logistice necesare sustinerii unei activitati comerciale), precum si documente de plata a contravalorii acestor facturi, cea mai mare parte din sumele de bani achitate fiind retrase ulterior, in numerar, din conturile bancare ale firmelor fantoma“, se mentioneaza in comunicat, potrivit Agerpres.

La activitati participa aproximativ 100 de politisti de investigare a criminalitatii economice, de la investigatii criminale si de la transporturi din cadrul IGPR, de la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti si de la inspectoratele de politie judetene Ilfov, Constanta si Calarasi.

Vor fi puse in aplicare 47 de mandate de aducere, persoanele in cauza urmand a fi audiate la sediul Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice.

Prejudiciul adus bugetului de stat prin eludarea obligatiilor fiscale aferente activitatii comerciale desfasurate a fost estimat la 25 de milioane de lei (peste 5 milioane de euro).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img