marți, 16 aprilie, 2024

Google cere bani politiei din SUA pentru a da informatii despre persoanele suspecte

Distribuie:

Publicat:

Google a început să perceapă o taxă poliției din SUA pentru a furniza date despre persoane suspectate de infracțiuni, atunci când autoritățile vor să emită mandate și citații, informează The New York Times, anunță MEDIAFAX.

Confruntați cu un număr mare de solicitări ale datelor personale ale utilizatorilor, Google a început să perceapă, în această lună, o taxă poliției și altor agenții guvernamentale pentru cererile legale de accesare a emailurilor, informații în vederea localizării și despre căutările internauților pe internet.

Taxa percepută variază de la 45 de dolari pentru o citație, 60 de dolari pentru interceptarea convorbirilor până la 245 de dolari pentru un mandat de percheziție, potrivit unei notificări trimise unor oficiali din poliție consultată de The New York Times. De asemenea, notificarea include tarife pentru alte cereri legale.

Un purtător de cuvânt al Google a spus că tarifele au fost introduse în vederea compensării costurilor pentru emiterea mandatelor și citațiilor.

Legea federală permite companiilor să deconteze taxele de acest tip, însă decizia Google reprezintă o schimbare majoră în felul în care gestionează solicitările legale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img