marți, 19 martie, 2024

Google continuă colaborările cu chinezii: investeşte 550 de milioane de dolari în gigantul chinez JD

Distribuie:

Publicat:

Alphabet Inc., compania-mamă a Google, investeşte în retailerul online jd.com suma de 550 de milioane de dolari, într-o mişcare care va întări legăturile cu China şi va ajuta ambele companii să-ţi pună amprenta mai puternic în zona de retail online, scrie The Wall Street Journal.

Parteneriatul va face ca ambele companii să-ţi întărească prezenţa pe pieţele din Asia de Sud-Est, Europa, dar şi SUA, prin proiecte de retail online şi sisteme de infrastructură.

În lumina înţelegerii anunţate luni, Google cumpără 27 de milioane de acţiuni noi emise în valoare nominală de 40,58 dolari. Înţelegerea va face ca Google să deţină aproximativ 1 procent din compania JD, spune un purtător de cuvânt al acesteia din urmă.

JD va începe să vândă folosind platforma Google Shopping, astfel ajungând la clienţi din SUA şi Europa, pe măsur ce încearcă să-şi diversifice activităţile ieşind ind zona comerţului online din China, care este o piaţă foarte competitivă.

Înţelegerea va ajuta Google să-şi extindă activităţile de comerţ online şi chiar ar putea să dea un impuls veniturilor din reclame, zonă care este ameninţată de prezenţa gigantului Amazon.

Investiţia în JD vine pe măsură ce Google vrea legături mai puternice cu China, unde cel mai folosit motor de căutare din lume a fost interzis în 2010, după ce a refuzat să cenzureze conţinut. Cu toate acestea, Google are o prezenţă semnificativă în China, cu trei oficii locale care au în total peste 600 de angajaţi, majoritatea exeperţi în reclame online şi inginerie.

sursa: zf.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img