joi, 18 aprilie, 2024

Grasimile sanatoase din avocado te pot ajuta sa ramai fara burta! Slabeste sanatos

Distribuie:

Publicat:

Grasimile sanatoase din avocado sunt foarte utile in cura de slabire, mai ales daca vrei sa dai jos burta. Iata cateva retete cu avocado care te vor ajuta sa arati mai bine. De ce sa incerci avocado in cura de slabire? Acest fruct contine grasimi mononesaturate – americanii le mai numesc MUFA – care fac parte din categoria „grasimilor bune”, foarte utile in cura de slabire. Iti dau o senzatie de satietate de lunga durata si „invata” organismul sa-si extraga energia din grasime, deci sa arda colaceii si aripioarele. Studiile au dovedit ca grasimile mononesaturate sunt utile in special celor care au un surplus de grasime pe talie. In plus, avocado contine L-carnitina, un aminoacid care contribuie la transformarea grasimilor in energie si este util inainte de antrenament. Acelasi fruct este bogat in potasiu, magneziu si vitamine din grupul B. Acestea previn retentia lichidelor in tesuturi, elimina stresul si imbunatatesc metabolismul.

3 retete cu avocado care te ajuta sa dai jos burta

Salata de dieta cu avocado si grepfrut

1 avocado

1 grepfrut

Salata verde

O mana nuci

2 linguri iaurt

Sare

Piper

Avocadoul si grepfrutul se curata si se taie cubulete. Se amesteca intr-un bol cu salata verde si nucile taiate marunt. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se adauga iaurtul.

Supa de avocado

2 bucati avocado

1 cana iaurt

2 cani supa de pui

Sucul de la o lamaie

Sare

Piper

Se pun toate ingredientele in blender si se amesteca pana se obtine o pasta moale. Se adauga sare si piper.

Sos guacamole

2 bucati avocado

2 catei usturoi (optional)

1 lingurita sare

1/2 lingurita de piper

Zeama de la o lamaie

1 lingurita iaurt

1 rosie

Se taie in doua fructul de avocado, i se indeparteaza samburele si coaja, iar miezul se paseaza. Rosiile se taie cubulete. Toate ingredientele se amesteca pana se formeaza o pasta consistenta. Sosul se poate folosi ca garnitura, aperitiv (pe paine) etc.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img