marți, 19 martie, 2024

Gravida obeza din Barlad purtata intre spitale

Distribuie:

Publicat:

 

O barladeanca cu sarcina la termen a fost purtata de la Ana la Caiafa in seara zilei de 14 septembrie, ca intr-un final sa ajunga sa nasca la … Bucuresti.

 

Totul a inceput dupa ce medicul barladean, depasit de situatie si de faptul ca femeia avea 160 kg si 1,50 m, a cerut transferul pacientei la Maternitatea “Elena Doamna” din Iasi. De garda la acel moment pe sectia obstetrica-ginecologie era medicul Violeta Aursulesei care a refuzat insa pacienta, pe motiv ca masa de operatie nu suporta o asa greutate.

 

Pusi in fata unui refuz inexplicabil, medicii Spitalului din Barlad, dar si cei ai Serviciului Judetean de Ambulanta Vaslui, au decis sa transfere pacienta cu ambulanta la Bucuresti.

 

Dat fiind faptul ca era noapte si nici un elicopter SMURD nu se putea ridica de la sol iar viata mamei si a fatului erau in pericol, oficialii SAJ Vaslui au decis sa transporte pacienta cu o ambulanta de tip C la Spitalul Sfantul Pantelimon din Bucuresti. Cu succes, tanara a ajuns la destinatie.

Caz cu final fericit insa cu multe intrebari fara raspuns si asta pentru ca, la Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi exista o masa de operatie care poate sustine pana la 450 kg, iar de partea cealalta Maternitatea “Cuza Voda” din Iasi nici nu a fost contactata in legatura cu aceasta situatie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img