sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Greseala care iti face cosurile sa se vindece mai greu

Distribuie:

Publicat:

Nimic nu este mai enervant decat un cos rosu, dureros si cat se poate de inestetic. Iar pe langa toate acestea, se intampla adesea sa apara in cel mai nepotrivit moment, precum inaintea unei intalniri, a unui interviu sau inainte de vacanta. Nu este de mirare ca in astfel de situatii aplici toate tratamentele posibile pe care le ai la indemana ca sa scapi cat mai repede de el. Dar se pare ca aceasta nerabdare de a trata un cos de la primele semne de aparitie poate fi responsabila pentru inrautatirea situatiei. Inainte de a intra in panica, trebuie sa afli cum sa eviti greselile care fac cosurile sa se vindece mai greu. Iata ce ar trebui sa stii:

Primul lucru pe care il faci cand observi ca iti apare un cos este sa aplici imediat multa crema sau tratament impotriva acneei. Dar potrivit esteticienei Renee Rouleau, citata de purewow.com, aceasta abordare este gresita si se va intoarce impotriva ta. Motivul este acela ca nu ii oferi pielii sansa de a se vindeca singura. Problema aeste ca infectia care a provocat cosul este deja prezenta, iar pentru o vindecare cat mai rapida trebuie sa iasa din piele. Dar daca aplici un tratament pentru cosuri la primele semne de aparitie, infectia nu are sansa de a iesi la suprafata. 

Practic nu faci altceva decat sa usuci stratul superior al pielii si sa blochezi bacteriile in interiorul porului, ceea ce face sa para ca dureaza o vesnicie pana cand cosul se vindeca. Mai mult, inflamatia de durata poate duce la aparitia acelor urme neplacute post-acneice care apar sub forma petelor pigmentare sau a cicatricilor. Solutia: Trateaza cosurile la momentul potrivit, cu ingrediente care nu usuca pielea

Daca vrei sa vindeci cat mai repede un cos, trebuie sa adopti doua strategii de baza. In primul rand, trebuie sa stii ce ingrediente contin produsele tale antiacneice. Evita ingredientele care usuca pielea precum peroxid de benzoil, sulf, alcool sau camfor. Acestea sunt utile in catitati reduse, dar usuca foarte mult pielea si sunt iritante daca sunt urilizate in cantitate prea mare. In locul lor, incearca sa foloseste produse ce contin substante care nu usuca pielea. Cateva dintre acestea sunt acidul salicilic, uleiul din arbore de ceai sau oxid de zinc.

In al doilea rand, este esential sa aplici tratamentul local la momentul potrivit. Este de preferat sa lasi cosul sa se formeze inainte de a-l trata, in loc sa usuci pielea si sa blochezi bacteriile si infectia in interior. Dupa ce este format, cosul poate fi tratat cu un produs special conceput pentru acnee. O varianta si mai buna de tratament este aplicarea unui plasture special pentru cosuri realizat dintr-un material numit hidrocoliod. 
 
Studiile au aratat ca mediul umed poate grabi vindecarea si scade riscul de formare al cicatricilor. Desi este cat se poate de tentant sa storci cosul ca sa-i grabesti vindecarea, acest gest face mai mult rau decat bine. Este o greseala care poate duce la raspandirea infectiei in tesuturl din jurul cosului sau in straturile din profunzimea pielii. Te vei confrunta cu o leziune mult mai mare a pielii, care dupa vindecare va lasa in urma o cicatrice permanenta!

De asemenea, evita tratamentele populare pentru cosuri, precum aplicarea pastei de dinti. Risti sa usuci foarte mult pielea si sa o iriti din cauza mentolului si a altor ingrediente nocive din compozitia pastei de dinti. sursa: eva.ro
D.S.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img