sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Greseala intalnita in cele mai multe bucatarii: recongelarea carnii dezghetate

Distribuie:

Publicat:

Cu siguranta ti s-a intamplat sa scoti carne din congelator cu gandul ca o vei pregati in aceeasi zi, insa nu ai avut timp si ai decis sa o bagi la loc in congelator.  Este un obicei deloc sanatos, iar daca te uiti atent, pe ambalajul multor produse congelate scrie „ a nu se recongela!”.

Odata decongelata, carnea trebuie sa ajunga in tigaie, cuptor, gratar, si nu inapoi in congelator. Unul dintre motive tine de bacteriile aflate pe carne, care nu mor prin congelare, ci pur si simplu stagneaza, astfel incat carnea nu ajunge la un stadiu de alterare. Odata dezghetata carnea, bacteriile prind viata si se inmultesc mai repede, daca dezghetarea este facuta la temperatura camerei si nu prin intermediul frigiderului.

Calitatea produsului scade de fiecare data cand este decongelata, iar bacteriile aflate pe suprafata produsului ne pun in pericol sanatatea. Totodata, gustul carnii va si el alterat in urma acestui proces. Se pierd calitatile nutritionale, dar si textura carnii. Ca sa-ti fie usor si sa nu fii nevoit sa recongelezi sau sa arunci, fa pachetele cu necesarul pentru un gatit, pe care le bagi in congelator, iar cand gatesti, scoti, doar cat ai nevoie!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img