joi, 2 mai, 2024

Greseala pe care o fac toate femeile! Cum realizezi un machiaj corect

Distribuie:

Publicat:

Fruntea incepe sa-ti luceasca, fondul de ten se strange, rujul nu ti sepotriveste? Ti se par cunoscute? Iata cateva trucuri simple pentru a avea un machiaj reusit.

1. Asigura-te ca ai in trusa de machiaj produsele potrivite
Ce inseamna acest lucru? De pilda, primerul si o paleta de farduri cu multe culori sunt produse esentiale, care pot fi folosite in diverse moduri. Primer-ul, aplicat inaintea altor produse (fond de ten, pudra), previne intinderea machiajului, dar ascunde si roseata, ridurile si liniile fine. 

2. Machiajul trebuie aplicat imediat dupa curatarea si hidratarea tenului
Este perfect daca faci un dus inainte si daca imediat dupa aceea folosesti un exfoliant pentru ten. Combinatia apa calda-masaj facial va ajuta la o mai buna absorbtie a cremei hidratante si apoi la fixarea machiajului. 

3. Incepe cu machiajul ochilor
In acest fel eviti retusurile repetate, necesare daca fardul de pleoape lasa urme dupa ce ai aplicat deja fondul de ten si pudra. 

4. Foloseste un creion de ochi alb pentru a intensifica culoarea fardului de pleoape
E simplu: foloseste mai intai creionul pentru a contura pleoapa si abia apoi aplica fardul de ochi. Este un truc util daca simti nevoia de mai multa culoare, fara a te indeparta prea mult de nuanta originala a fardului. 

5. Tine o lingura deasupra genelor, pentru a trasa corect linia de tus
Recomandarea este utila in special daca este vorba despre un machiaj “ochi de pisica”. Linia curba a lingurii te ajuta sa trasezi o linie dinspre coltul exterior la ochiului spre capatul sprancenelor. 

6. Rimelul poate fi reimprospatat cu solutie salina
Pentru a evita infectiile, rimelul nu trebuie pastrat mai mult de 3-4 luni. Intre timp, poti folosi o solutie salina, in loc de apa, pentru a-i reimprospata continutul. 

7. Amesteca fardul de pleoape cu putina vaselina pentru a-ti crea propriul luciu de buze
Spuneam mai sus ca fardul de pleoape poate fi folosit in multe feluri. Voilà! Amesteca cele doua produse intr-o lingura si apoi aplica direct pe buze. 

8. Daca depasesti mereu conturul buzelor, traseaza mai intai un X cu creionul in adancitura de la mijlocul buzei superioare (arcul lui Cupidon). Foloseste creionul de buze sau chiar rujul pentru a desena mai intai un X in acest punct, apoi aplica rujul pe intreaga suprafata a buzelor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img