joi, 25 aprilie, 2024

Greseli facute inainte de venirea iernii. Ce uita proprietarii de locuinte

Distribuie:

Publicat:

Greşeli făcute înainte de venirea iernii. Sunt anumite lucruri care trebuie făcute de toamna pentru a trece cu bine peste iarnă.

Iarna poate fi un anotimp foarte greu, mai ales pentru proprietarii care locuiesc la case. După cum se ştie, la bloc exista în mare măsură problema încălzirii şi a eficienţei termice. Însă la casa sunt mult mai multe aspecte de luat în considerare şi este necesară o atenţie mult mai mare.

De aceea, toamna este recomandat ca un proprietar de casă să înceapă să ia toate măsurile necesare pentru a pune toată gospodăria la punct. Şi asta înainte ca primii fulgi de zăpadă să înceapă să cadă.

Greşeli făcute înainte de venirea iernii

Unele reparaţii pot fi considerate iniţial costisitoare. Însă ignorarea problemelor reale dintr-o proprietate se poate dovedi a fi o alegere extrem de nefericită.

Iată care sunt 5 cele mai mari greşeli pe care proprietarii de case le fac înainte de venirea primei zapezi:

1. Nu fac reparaţiile generale în casă

Am intrat în sezonul care în mod normal este mai ploios. Iar reparaţiile generale ale casei ar trebui făcute de pe acum, dacă nu au fost realizate pe timpul verii.

Vorbim aici despre posibilele mici fisuri de pe acoperiş, infiltraţiile din pereţi, jgheaburile afectate de uzură sau pline de mizerie şi orice altă defecţiune care este firesc să apară în timp. Este important ca proprietarii să deţină astfel sculele şi uneltele necesare pentru reparaţii.

Pentru lucrările mai complexe este recomandată însă apelarea la o echipă de specialişti.

2. Greşeli făcute înainte de venirea iernii. Nu izolează termic locuinţa

Izolarea termică a locuinţei asigura atât confort pentru întreaga familie, dar şi facturi mai mici la încălzire pe timpul iernii.

Odată cu apariţia temperaturilor mai scăzute şi plata căldurii poate deveni o povară pentru orice familie. De aceea casa trebuie să dea un randament bun din punct de vedere al eficientei energetice. Pereţii trebuie reparaţi, iar orice formă de fisură trebuie eliminată.

Uşile de la intrare în casa trebuie schimbate, iar ferestrele trebuie verificate cu mare atenţie. Acolo unde vorbim despre rame vechi, este posibil că înlocuirea lor să fie singura soluţie viabilă.

3. Grădina nu este pregătită pentru îngheţ

Greşeli făcute înainte de venirea iernii. Cei care au o grădină în care au muncit şi la care ţin, trebuie să pună compost peste plante pentru ca acestea să nu îngheţe.

Format din frunze uscate, crengi şi îngrăşământ, compostul va ajuta la conservarea plantelor pe timpul iernii.

4. Nu iau soluţii de rezervă pentru situaţii de urgenţă

Iernile pot fi foarte imprevizibile, iar temperaturile extreme pot duce uneori şi la căderi de curent care pot dura mai mult de o zi.

Acesta este şi motivul pentru care o casă trebuie protejată în faţa acestor evenimente cu ajutorul unui generator electric. Acesta va asigura o bună funcţionare a încălzirii şi a electrocasnicelor din casă. De asemenea, o trusă de prim ajutor şi extinctoarele sunt necesare mereu într-o locuinţă.

5. Greşeli făcute înainte de venirea iernii. Nu verifica detectoarele de fum şi gaz

Pentru ca pe perioada de iarna creşte consumul de gaz, este foarte important că detectoarele de fum şi gaz să funcţioneze impecabil. Acestea trebuie verificate încă de pe acum, pentru ca nimeni nu poate risca ignorarea unor probleme de acest fel.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img